AKP mitingine giden işçiye daha yüksek zam yaptılar: Bizi yaşatmazlar, bir gün bile yapamayız

AKP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı firmalardan BUGSAŞ'ın AŞTİ'de çalışan işçilere yaptığı zamlar büyük tepkiye neden oldu. Bazı işçiler yüksek zam alırken, birçok işçi ise yüzde 3 ile 5 arası zam aldı. Aynı işi yapan işçilere farklı miktarda zam yapılmasına tepki gösteren işçiler, zam farklarının AKP mitingine katılım kriterine göre belirlendiğini belirtiyor.

soL - Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı firmalardan BUGSAŞ'ta çalışan işçiler yeni yıl zamlarına tepkili.

Konuya ilişkin soL'a bilgi veren bir işçi, AŞTİ'de BUGSAŞ'a bağlı yaklaşık 400 işçi olduğunu belirtirken, şirketin yeni yıl zammında alışılmadık bir işe imza attığını söyledi.

İşçilere kişi bazlı zam yapıldığını dile getiren işçi, "Aynı işi yapan bir işçiye yüzde yüzde 20, yan masasında çalışan işçiye yüzde 3 zam verildi. Böyle bir şeyi şimdiye kadar ne gördük ne de duyduk. A şahsını tanıdığı için ve AKP mitinglerine eksiksiz katıldığı için yüzde 20 zam aldı o işçi. Bütün birimlerde aynı şeyler yaşandı. Bunun neresinde adalet var?" diye sordu.

SENDİKANIN EYLEM KORKUSU

Konuyla ilgili işçilerle bağlı oldukları Hak-İş'e bağlı Öz Taşıma-İş Sendikası'nın bir toplantı yaptığını, bu toplantıda da sendika yöneticileriyle işçiler arasında tartışma yaşandığı öğrenildi. Sendikanın, "genel müdür kişisel yetkisini kullanmış, bir şey yapamayız" dediği öğrenilirken, işçilerin eylem talebine ise "Bizi yaşatmazlar, bir gün bile yapamayız" yanıtı verildi.

10 gündür maaşların ayarlanamadığı ve zam tartışması nedeniyle ödemelerin hala yapılmadığını dile getiren bir işçi, "Allah aşkına bir Genel Müdür AŞTİ gibi günde onbinlerin girip çıktığı yerde tuvalet temizleyen iki kişiden hangisi daha çok silmiş nerden bilebilir. Birine yüzde 19 zam diğerine yüzde 3 zam verebilir. Genel Müdüre tepki de gösteremiyoruz çünkü işten çıkarmakla ya da kadro düşürmekle tehdit altındayız" dedi.