'AKP-MHP ittifakı tek ille sınırlı kalacak, Erdoğan jest yapacak'

AKP ile MHP arasındaki ittifak görüşmeleri geçtiğimiz hafta resmen başlarken, AKP'ye yakın isimlerden Abdulkadir Selvi, ittifakın sadece İstanbul ile sınırlı kalacağını, Erdoğan'ın da Bahçeli'ye Osmaniye için 'jest' yapacağını ileri sürdü.

AKP ile MHP arasında resmen başlayan ittifak görüşmelerinden geniş bir ittifak mutabakatı çıkmadığı ileri sürüldü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İstanbul'da AKP'yi destekleyip aday çıkarmayacakları açıklamasının ardından hız kazanan trafiğin sonuç vermediği belirtiliyor.

AKP'nin tüm illerde aday çıkarma isteğini açıklamasının ardından Erdoğan, "Birinci olduğumuz yerde aday çıkarmamayı tabanıma anlatamam" demiş, bu sözler ittifakın sınırlı bir kapsamla hayata geçirileceğinin sinyali olmuştu.

SADECE İSTANBUL

Erdoğan'ın bu açıklaması ve MHP-AKP görüşmesi sonrası bir köşe yazısı kaleme alan AKP'ye yakın isimlerden Abdulkadir Selvi, "MHP Lideri Bahçeli’nin dün ‘cumhur ittifakı’ konusunda verdiği mesajlar üzerine iki liderin kısa bir süre içinde bir araya gelmesi bekleniyor. Erdoğan ile Bahçeli ‘cumhur ittifakı’ konusundaki tereddütleri gideren bir görüşme yapacaklar. Ancak görünen o ki yerel seçim ittifakı İstanbul’la sınırlı tutulacak. Her parti kendi adaylarını çıkaracak. Ancak Erdoğan’ın, Bahçeli’nin memleketi olan Osmaniye’de kendisine bir jest yapması beklenebilir" dedi.

BAHÇELİ SERT ÇIKTI

Bahçeli, dün yaptığı açıklamada, "Parti olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday çıkarmayacağız. Gerçekten de sözümüzden caymayacağız. Bu kararımızı 'İstanbul'dan vazgeçmek' olarak yaftalayan zeka özürlülerin yüzüne dahi bakmaya tenezzül etmeyeceğiz.'Her ilde aday çıkaracağız' sözlerine ihtiyaç yoktur. Cumhur İttifakı'nın yasal yönü oldu. Yasal yönden tecrübe kazanılmışsa mahalli idarelerde de o tecrübeden yararlanılabilir. Cumhurbaşkanımızla henüz bir görüşme olmamıştır, talep gelirse görüşürüz" diye konuşmuştu.

'BRUNSON'U MERDİVENLERDEN İNERKEN GÖREBİLİRİZ'

Türk ve ABD'li yetkililerin 12 Ekim'deki davada tahliye edileceğinin sinyalini verdiği rahip Brunson'un avukatı ile görüştüğünü belirten Selvi, 3 Ekim'de AYM'ye bir başvuru yapılacağını belirtirken, "12 Ekim’deki mahkemede Brunson’la ilgili kararın sonuçlanması bekleniyor. Yani, işlediği suçlardan dolayı mahkûmiyet verilip yargılamasının adli kontrol şartı olmadan devam etmesi gibi. Bu durumda 13 Ekim’de Brunson’ı ABD’de uçağın merdivenlerinden inerken görebiliriz" ifadelerini kullandı.