AKP İzmir'de Osmanlıca kursu açtı

İzmir'in Konak İlçesi'nde, AKP Konak İlçe Teşkilatı ile Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Osmanlıca kursu açıldı.

19. Milli Eğitim Şurası'nda gündeme getirilen okullarda zorunlu Osmanlıca dersi tartışamalarının ardından, AKP Konak İlçe Teşkilatı Osmanlıca kursu açtı.

Derse, AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AKP Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasin Öztürk katıldı.

AKP'li Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmanlıca'nın öğrenilmesi ile ilgili yaptığı konuşma üzerine, hiçbir siyasi amaç gütmeden böyle bir kursu düzenlemek için çalışma başlattıklarını söyledi. AKP İl Başkanı Delican da ise şöyle konuştu:

"Bu getirdiğimiz hizmetler yalnızca yol veya sağlık alanında değil, biz kültürel manada da geçmişte yapılan hataları tamir etmeye çalışan bir partiyiz. Dünyada büyük imparatorluklara baktığınızda, o halklar geçmişlerini çok iyi bilirler, geleceğe dair planlı ve düzenli kararlar alırlar. Biz de böyle bir milletiz. Bölgemizde huzur ve istikrar olan bir milletiz. Barış süreci de bunun bir parçası. İlk kez milli bir proje, bizim açımızdan başarıyla sürdürülüyor ve çok yol aldık, inşallah bu ülkede kardeş kavgası olmayacak. Bu da bizim birbirimizle olan bağlılığımızla oluyor. Tabi bu bağlılığa sahip çıkmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi, bu neslin evlatları geçmişini de iyi bilecekler, bundan sonra okullarımızda Osmanlıca öğretilecek. Biz geleceğe aydın nesiller yetiştirmek istiyoruz. Aydınlar toplumun fikir önderleridir. Aydın dediğiniz kesim bir kaç dil bilir, yabancı dilleri mutlaka bilmek zorundadır. Evlatlarımız çok iyi yabancı dil öğreniyorlar, bunun yanında inceleme yaparken tarihlerini de iyi bilmeliler. Şahsen ben kendimde de bu eksikliği hissettim ve Osmanlıca öğrenmeye karar verdim. Konak Belediye Başkanı Sayın Sema Pektaş da böyle bir kurs düzenlemişti, biz de katılırız diye talepte bulunacakken kurs kapatıldı. Türkiye'de bazı şeylerin artık normalleşmesi gerektiğini belirterek sayın başkandan bu kursu açmasını istedim. Aldığımız cevap pek güzel değildi. Bu konunun siyasallaştığını bu nedenle vazgeçtiğini söyledi."