AKP İl kongresinde Bekir Bozdağ'a tepki

AKP Yozgat İl Kongresi'nde iki adaydan birisinin listesi kabul görmeyince tartışma çıktı. "Bu başarının sahibi Bekir Bozdağ olamaz, Süleyman Soylu olamaz" tepkileri üzerine iki isim de salonu terketti.

AKP Yozgat İl Kongresi'nde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterildi. Bozok Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde iki adaydan birisinin listesi divan başkanlığı tarafından kabul görmeyince tartışma çıktı.

Mevcut il başkanı Harun Lekesiz ve daha önce iki dönem il başkanlığı yapan Zekeriya Avşar'ın yarıştığı kongrede divan tarafından Avşar'ın listesinden iki isim istifa ettirildi ve yeniden liste hazırlanması istendi. Duruma itiraz eden Avşar, divan başkanlığı tarafından yapılan uygulamanın parti tüzüğüne aykırı olduğunu belirterek, "Burada haksızlık var. Divan benim listemden iki ismi istifa ettiriyor ve listemi kabul etmiyor. Bu parti tüzüğüne aykırı. 'Mahmut Kaçar, bu işi bilmiyorsan divan başkanlığı yapmayacaksın.' Bu partinin bu günlere gelmesinde benim de emeğim var. Süleyman Soylu yokken bu partide ben il başkanlığı yapıyordum. Hizmet ediyordum. Özgürlükten, demokrasiden bahsediyorlar ama bizim hakkımı yemeye gasp etmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

'BAŞARININ SAHİBİ BEKİR BOZDAĞ DEĞİL'

Geçmişte AKP'de 2 dönem il başkanlığı yapan ve yeniden aday olan Zekeriya Avşar, Yozgat halkının AKP'ye Bekir Bozdağ ve Süleyman Soylu için değil Erdoğan için oy verdiğini belirterek, "Birileri milletvekili olacağım' diye dizayn yapmaya kalktılar. '2015'te kim milletvekili olsun' diye bugün il başkanlığı seçimlerine gölge düşürdüler. Bu partiye hakem olacak bir il başkanı lazım. Yanı belli, tarafı belli bir iş bakanı lazım değil. Eğer 2015 seçimlerinde başarı bekleniyorsa, bu başarının sahibi Bekir Bozdağ olamaz, Süleyman Soylu olamaz" ifadelerini kullandı.

Tartışmanın devam etmesi üzerine Bekir Bozdağ ve Süleyman Soylu salonu terketti. Daha sonra Süleyman Soylu'nun Divan Başkanı Mahmut Kaçar'ı arayarak Zekeriya Avşar'ın listesinin de seçime girmesini söylemesi üzerine Avşar'ın listesi divan tarafından kabul edildi.