AKP iktidarı, Rennan Pekünlü’yü yargılamaya doymadı

Bir öğrencinin şikayetiyle yargılanıp ceza aldı, hapis yattı; şimdi 4 öğrencinin daha şikayeti üzerine yine hakim karşısına çıkıyor.

Ahmet Çınar

Türbanlı öğrencilerine Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve AİHM kararlarını hatırlattığı için bir türbanlı öğrencinin şikâyeti üzerine “eğitim özgürlüğünü ihlal” gerekçesiyle yargılanan, 2 yıl 1 ay hapsi cezası alan ve 4 ay 16 gün Foça Cezaevi’nde yatan Prof. Dr. Rennan Pekünlü, 4 ayrı türbanlı öğrencinin daha şikâyeti üzerine yarın tekrar hâkim karşısına çıkacak.

2014’ün Kasım ayında, aldığı cezanın infazı için Foça Cezaevi’ne giren Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nün emekli öğretim üyesi Prof. Rennan Pekünlü, 16 Nisan’da tahliye olmuştu. Prof. Pekünlü tahliye olmasının üzerinden 20 gün geçtikten sonra, yeniden yargılanmak üzere hâkim karşısına çıkacak. Dört ayrı türbanlı öğrencinin daha şikâyeti üzerine hakkında dava açılan Prof. Pekünlü, 7 Mayıs 2015 Perşembe günü 13.30’da İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “eğitim özgürlüğünü engellediği” iddiasıyla tekrar yargılanacak.