AKP Genel Başkan Yardımcısı duyurdu: Önceden yürütülen soruşturma vardı, nüfus müdürü tutuklandı

AKP'nin İstanbul'da seçimin iptali talebi daha sonra 'Büyükçekmece'de iptal talep ettik' şeklinde değiştirilirken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 'Esasen bu usulsüz seçmen kaydıyla ilgili bir soruşturma da yürütülmektedir. Daha önceden beri ve buna ilişkin tutuklamalar da var. İlçe nüfus müdürünün tutuklu olduğunu biliyorum' dedi.

AKP'nin seçimin iptali yönündeki talebinin ardından ilginç gelişmeler yaşanıyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ''Büyükçekmece ilçemiz bu seçimlere has usulsüz seçmen kaydını gerekçe göstererek Büyükçekmece ile ilgili seçimlerin iptaline ilişkin bir müracaatta bulunmuştur. Esasen bu usulsüz seçmen kaydıyla ilgili bir soruşturma da yürütülmektedir daha önceden beri ve buna ilişkin tutuklamalar da var. İlçe nüfus müdürünün tutuklu olduğunu biliyorum. Bunun üzerinden giderek Büyükçekmece'ye dönük bir müracaatta bulunulmuş" dedi.

Yavuz başvurunun ilçe ve il seçim kurullarınca reddedildiğini belirterek "YSK da gidilecek yollardan birisidir" dedi. Yavuz şu açıklamayı yaptı:

"İlçe seçim kurulu reddetmiştir. İl seçim kurulu da bu talebi reddetmiştir. YSK da gidilecek yollardan birisidir. Arkadaşlarımız buna kafa yoracak ve karar verecek. Şu anda YSK'ya gidilmiş değildir. Büyükçekmece'de olan anlaşılır gibi değildir. Nüfus müdürü, belediye çalışanlarının içinde olduğu... Nüfus müdürü tutuklu. 20 binlerin üzerinde bir sayıdan bahsediliyor. Bu seçimlerden önce yapılan bir usulsüzlük. Organize bir iş gibi duruyor. Sayı da çok yüksek. Oraya ilişkin bir müracaattır, İstanbul'un tamamı için bir müracaat değildir."