AKP durmuyor: Şeriat Derneği de kuruldu

Van'ın Erciş ilçesinde Şeriat Derneği kurulurken Dernek Başkanı Recep Çalışkan, "zorla da olsa insanları şeriatı tanıması konusunda çaba göstereceğiz" dedi.

Van'ın Erciş ilçesinde Şeriat Derneği kurularak yasallaştı. Kendisini "din araştırmacısı" olarak tanıtan derneğin kurucusu Recep Çalışkan, Türkiye'de şeriatın uygulanmadığını ve bu nedenle derneği kurduklarını savundu.

DİHA'nın haberine göre, bir insanın eğitim düzeyi ne olursa olsun, şeriatı bilmemesi durumunda cahil olduğunu savunan Çalışkan, "İnsanlara şeriatın ne olduğunu biz anlatacağız. Bizler zorla da olsa insanları şeriatı tanıması konusunda çaba göstereceğiz" dedi. Türkiye'de ilk olarak Erciş'te şeriat adına dernek kurduklarını hatırlatan Çalışkan, yurt içinde ve yurt dışında dernek bünyesi altında şubeler kuracaklarını aktardı. 

Alevi, Şii ve benzeri mezheplerin oluşumuna tepki gösteren Çalışkan, herkesin yaşayan bütün mezheplerin şeriat çatısı altında toplanması gerektiğine vurgu yapan Çalışkan, Fransa'daki karikatür dergisi Charlie Hebdo'yu basarak katliam gerçekleştiren saldırganları savunmayı da ihmal etmedi.

Sokakta İslam'ın her geçen gün biraz daha yok olduğunu savunan Çalışkan, Charlie Hebdo dergisine yönelik yapılan saldırıyı meşrulaştıran ifadeler kullanarak, İslam ülkelerinin ve devletlerinin yapması gerekeni Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin yaptığını söyledi. Çalışkan, "İslam peygamberine yapılan saldırıya karşı devlet ve ordu görevini yapmayınca iş vatandaşa düştü" dedi.