Akit'ten Bekir Coşkun'a hakaret

Akit'in gazetesinin haber portalı olan habervaktim'de Bekir Coşkun hakkında yayımlanan bir köşe yazısı yine hakaretlerle dolu.

Haber Merkezi

Habervaktim'in emekli pilot subay yazarı Ercan Bitikçioğlu tarafından kaleme alınan yazıda Bekir Coşkun'a arka arkaya hakaretler yer aldı. "Köşe yazarda yavşak var..." başlıklı yazı ile yandaş medyanın düzeyini bir kez daha gözler önüne seren Akit yine şaşırtmadı.

Bitikçioğlu'nun köşe yazısının bir bölümü şöyle: 

Köşe yazarda yavşak var…

Hemen terbiyesizce yorumlamasın kimse. «Yavşaklık var» demedim. «Yavşak» var dedim. Yavşak bir küçük hayvan, yavşaklık ise ib…lik gibi bir hakaret..

Kelimenin ortasını nokta nokta yazdım ya şimdi birilerinin aklına yine başka şeyler gelecek.. İblislik (şeytanlık) diyoruz, yine o düşündüğünüz kötü kelime değil..

Muhterem okurlarım, «Yavşak», asalak bir hayvan olan bitin yavrusuna denir. Diğer adı da «sirke»dir. İlkokul öğrencisi evlâdı olan ebeveynler iyi bilir.. Veliler çocuklarının saçlarını tek tek açar, aralarını kontrol ederler. Okulda da öğretmenler zaman zaman sirke kontrolü yapar, görürlerse öğrenci velisi ile konuşur, ilaçlı banyo yaptırıp bundan çocuğun kurtulmasını sağlar, diğer öğrencilere sirayetine mani olurlar.

Şimdi «yavşak» kelimesini alıp ortasından ikiye bölelim, sonra bir çıkaralım.. Ne kaldı? «Ya» kaldı değil mi? «Yazar» kelimesini de böyle hece hece ayırın. Ne çıktı? «Ya» ve «zar» öyle mi? «Ya» yazarda da «Yavşak»ta da olduğuna göre?

Yazar’da yavşak var tezimiz doğrulanmış demektir.