Akit yazarı: Miting tertip komitesi böyle bir 'katliam'a zemin hazırladı

AKP tetikçiliğiyle meşhur Yeni Akit adlı gazetenin Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya bugünkü yazısında "Tren Garı önünde ise; Ne X-Ray cihazı vardı, ne de bariyer!.. Miting tertip komitesi, bunu bildiği için mi milleti Gar önünde toplayıp, böyle bir “katliam”a zemin hazırladı?!?..” ifadelerini kullandı.

Bulduğu her fırsatı provokasyona çevirmeye çalışan Akit isimli yandaş gazetenin genel yayın koordinatörü Hasan Karakaya, Ankara'daki katliama ilişkin olarak "

Sıhhiye Meydanı’nda bütün “tedbir”ler alınmıştı... Miting meydanı bariyerlerle çevrilmiş, gelenler “X-Ray cihazı”ndan geçiyordu. Tren Garı önünde ise; Ne X-Ray cihazı vardı, ne de bariyer!.. Miting tertip komitesi, bunu bildiği için mi milleti Gar önünde toplayıp, böyle bir “katliam”a zemin hazırladı?!?..” dedi.

"97 kişinin öldüğü katliamda; uluslararası güç odakları, istihbarat örgütlerive “taşeron” olarak kullanılan “PKK, DHKP-C” veya “DAİŞ” kadar, “miting tertip komitesi” de suçlu değil midir?.." diyen Karakaya, katliamın sorumlusu olarak IŞİD'in gösterilmeye çalışıldığını söyleyerek "her ne hikmetse “DAİŞ’e yıkma”nın derdinde!.. Eylemi DAİŞ’e yıkacaklar ki, PKK temize çıksın!.." ifadelerini kullandı.

Karakaya'nın Yeni Akit'te çıkan "Maçanız sıkıyorsa; bu sözleri, gidin Amerika’da söyleyin!" başlıklı yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

Sorulması gereken soru çok!..

Meselâ, “97 kişinin öldüğü” mitingin “tertip komitesi”ne sormak lazım:

“Miting Sıhhiye Meydanı’nda iken, milleti Ankara Tren Garı’nın önünde niye topladınız?.. Tren Garı’nın önünden Sıhhiye Meydanı’na kadar yürüyüş yapmak zorunda mıydınız?”

Sıhhiye Meydanı’nda bütün “tedbir”ler alınmıştı... Miting meydanı bariyerlerle çevrilmiş, gelenler “X-Ray cihazı”ndan geçiyordu.

MİTİNG TERTİP KOMİTESİ

Tren Garı önünde ise;

Ne X-Ray cihazı vardı, ne de bariyer!.. Miting tertip komitesi, bunu bildiği için mi milleti Gar önünde toplayıp, böyle bir “katliam”a zemin hazırladı?!?..”

Sormaya devam edelim:

97 kişinin öldüğü katliamda; uluslararası güç odakları, istihbarat örgütlerive “taşeron” olarak kullanılan “PKK, DHKP-C” veya “DAİŞ” kadar, “miting tertip komitesi” de suçlu değil midir?..

97 kişi, bir “şov” uğruna hayatlarını kaybetmiş değiller midir?..

Bu durumda;

Asıl “hesap sorulması” gereken kişi ve kuruluşlar HDP, DİSK, TMMOB, KESK veya diğer kuruluşlar değil midir?..

Miting tertip komitesi bir anlamda “bile bile lâdes” yapmış değil midir?..