Akın İpek canlı yayına bağlandı nerede oluğunu açıkladı

Polisin operasyon düzenlediği Koza-İpek Grubu'nun patronu Akın İpek nerede olduğunu canlı yayında açıkladı.

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek İngiltere'de olduğunu açıkladı. İpek yaptığı açıklamada, "Şimdi İngiltere'de bir program var, ona katılıyorum" diye konuştu.

Kanaltürk televizyonuna canlı bağlanan Akın İpek, Tarık Toros'un sorularını cevapladı. Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, şöyle konuştu:  "Şimdi bu 7 milyar dolar meselesi, biliyorsunuz geçen sene bu 10 milyar dolardı. Şimdi 7 milyar dolara düşürmüşler. Nereden düşürdüler bilemiyorum. Ama ben size öyle birşey söyleyeceğim ki, 7 milyar doların olma ihtimalini sıfırlayacağız.

İpek, "Şimdi İngiltere'de bir program var, ona katılıyorum. Maden sahalarımızın üçte biri kadar alanda maden arama yapıyoruz. Diyorlar ki; 'Yurtdışında neden şirket kurdular?' diyorlar. Türkiye'de petrol keşfettim. Türkiye'de kaç tane keşfeden şirket var? TPAO bizim ürettiğimiz petrolü almıyor. Ülkeye katma değer sağlarsın ikna edemedik. Türk şirketinin çıkardığı petrolü almama gibi bir akıl tutulmasıyla karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.