Akif Beki: Suçu kurbanın etek boyuna dayandırmak ahlakçı bir ikiyüzlülük ama...

Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki bugünkü yazısında, "Baronun bile suçlu diye failin avukatlığını üstlenmediği şiddetli popülizm farfarası dinince de özlerine, hırtlıklarına geri dönerler... Ve maalesef maço kültürüyle nihayet yüzleşme sandığımız şey, giderek bu iki ahlakçılığın gösteri çarpışmasına evriliyor” dedi.

Hürriyet gazetesi Akif Beki bugünkü yazısında, “Suçu kurbana yüklemek; onun 'aranmasına, etek boyuna, dejenere yaşantısına, rahat durmamasına' vesair dayandırmak ahlakçı bir ikiyüzlülüktür... Madalyonun öbür yüzünde ise tersinden bir ikiyüzlü ahlakçılık var. Tribünlerde, gazetelerde, Twitter mivitır âlemlerinde önüne gelene dümdüz gidenlerin, cinsiyetçi küfrü logo yapanların göstermelik ahlakı bu” dedi.

Akif Beki’nin Hürriyet gazetesinde bugün yayımlanan,  “Fatmagül’ün hiç mi suçu yok?” başlıklı yazısı şöyle:

Fatmagül’ün hiç mi suçu yok?

Bu ahlakçı bir soru.

Ve ahlakçılık, içinde bir miktar ahlaksızlık da barındırır. Çünkü ikiyüzlüdür.

Kendi ahlakını bırakıp başkasının ahlakını beklemektir ahlakçılık. O da bizde daha çok 'avrat ve avret yeri bekçiliği' şeklindedir.

Güzel ahlak, başkasının uçkurunu dikizleyen, çekiştiren ve yargılayan avret bekçiliğini yasaklar halbuki. Aynı anda hem ahlaklı hem ahlakçı olunamaz...

Madalyonun iki yüzüne de bakalım ama ikisi de ikiyüzlü korkarım.

Yazının devamı için tıklayınız.