Akif Beki: Köşk bana çizik attı, karımın işiyle uğraşıldı

Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, Ahmet Sever'in çıkardığı kitapta kendisine yönelik iddialara cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanlarından Hürriyet yazarı Akif Beki, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 12 yıl başdanışmanlığını yapan ve bu dönemi yazan Ahmet Sever'in çıkardığı "Abdullah Gül ile 12 Yıl" isimli kitabında yer alan kendisi hakkındaki iddiaya yanıt verdi. 

Başbakanlığı sırasında Erdoğan'ın basın sözcülüğünü de yapan Beki, kitapta geçen “Akif Beki bazı gazetecilere Köşk yasağı uygulanmasını istedi” yolundaki iddiaya “O dönem Köşk’ten sadece ben çizik yemekle kalmadım, karımın işiyle bile uğraşıldı. 28 Şubat hoyratlığında dahi bu raddeye vardırmamışlardı akreditasyon işini” yanıtını verdi. 

Akif Beki'nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

AK Parti'nin övgüye değer ne kadar icraatı varsa Abdullah Gül'e borçluyuz. Ne kadar yerilecek işi varsa sorumlusu Tayyip Erdoğan. Gül en birinci reformcu, en süper vizyoner, en şampiyon özgürlükçü, en faziletli demokrat, hep en en en... Erdoğan ise hep onun yancısı. Ne biliyorsak tersi yani.

Bu gerçeği kavratmadan patronunu allayıp pullayamazdı tabii Ahmet Sever.

Erdoğan'la arası bozulan herkese yakınlık gösterilerek, küstürdüklerine kucak açılarak, döktükleri toplanarak, hatalarından yararlanılarak yapılmış bir siyasi kariyer var kitapta. Erdoğan'ın aksine, herkesle iyi geçinmeye, kimseyle kötü olmamaya dayalı bir kariyer. Budur Sever'in buzluktan çıkarıp önümüze koyduğu nevale.

Yazının devamı için tıklayınız.