Akgündüz Yaşar Kemal tweet'ini savundu

Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Ahmet Akgündüz Twitter hesabından paylaştığı mesajında “Yaşar Kemal öldü; ancak hayatına ait ayrıntılar içinde henüz 'Allah rahmet etsin' diyeceğim bir ipucu bulamadım...” dedi.

Akgündüz bu tweet'inin tepki çekmesi üzerine Facebook sayfasından bir mesaj paylaşarak, "Benim söylediğim 'Hayatı, eserleri ve vasiyeti incelediğinde şimdilik rahmet dileğimi henüz söyleyemediğimdir'" dedi. Akgündüz'ün Facebook'ta paylaştığı mesaj şu şekilde:

Arkadaşlar,

Yaşar Kemal hakkında bir mesaj yayınladım; laik gazeteler ve İslam'a hakarete hazır olanlar, aleyhimde kusmaya başladılar.

Halbuki ben onun hakkında, "Toprağı bol olsun" demedim; zira kimin imanla gittiğini Allah bilir,

Benim söylediğim "Hayatı, eserleri ve vasiyeti incelediğinde şimdilik rahmet dileğimi henüz söyleyemediğimdir." Ancak Allah'ın rahmeti geniştir. Kimsenin o rahmete engel olmaya hakkı yok. Fakat benim kanaatimi söylemeye de engel yok.

Saygıyla

 

Ahmet Akgündüz daha önce de, "Eski hükümetler, milletin malının yüzde 80'ini yiyorlar ve kalan yüzde 20 ise yol parasına bile yetmiyordu. Tayyip Bey'in hükümetleri ve bürokratları ise, yüzde 20'ini yediler; ancak yüzde 80'ini millete harcadılar" diye yazmıştı.