Akdoğan'dan İmralı Heyeti'ne cevap: Her şeyin AK Parti’den istenmesi ironik

İmralı Heyeti'nin açıklamalarına cevap veren AKP'li Yalçın Akdoğan, “çözüm sürecinin aktörlerine ve yürütücüsü hükümete savaş açan HDP'nin hâlâ süreçte her şeyi AK Parti’den istemesi çok ironik” dedi.

HDP Heyeti, bugün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzakere sürecine karşı genel tutumlarının tıkayıcı olduğunu ve acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini söylemiş, bununla ilgili adım atılmasını talp etmişti.

Heyetin açıklamalarına cevap veren AKP'li Yalçın Akdoğan, "HDP hükümete savaş açtı, süreçte her şeyi AK Parti’den istemesi ironik" dedi.

Akdoğan'ın Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle: 

“Çözüm sürecinin aktörlerine ve yürütücüsü hükümete savaş açan HDP'nin hâlâ süreçte her şeyi AK Parti’den istemesi çok ironik. HDP'nin değil AK Parti'nin alacağı oyun sürecin gidişatına etki yapacağını, asıl belirleyici aktörün AK Parti olduğunu söylemiştik. HDP sadece istemeye alışmış, Oyu ve desteği milletten, icraatı ve uygulamayı AK Parti’den istiyor, süreçteki rolü istemekten öteye geçmiyor. HDP'nin Meclis’teki milletvekili sayısıyla sorumlu söylem ve eylemlere yönelmesi önem taşıyor. Millet sadece iktidardan değil, muhalefetten de bunu bekler.”