Akdoğan'dan CHP'li istifa yorumu: E tamam, siz 6 seçim kaybettiniz, niye istifa etmediniz?

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Ankara katliamının ardından yaptığı açıklamadaki istifa müessesi sözlerine, "Siz 6 seçim kaybettiniz, niye istifa etmediniz? O zaman siz örnek olun, istifa edin" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Star Ana Haber'de gündeme dair soruları yanıtladı.

Ankara'daki katliamla ilgili güvenlik zafiyeti tartışmaları anımsatılarak, "Hiç bu konuda bir öz eleştiri yaptınız mı" sorusuna Akdoğan, "aacıları paylaşmak için siyasete ara verdiklerini" söyledi.

Olayın olduğu ilk andan itibaren bugüne kadar her konuda hummalı bir çalışma yürütüldüğünü iddia eden Akdoğan, "Herhangi bir ihmal varsa, eksiklik varsa bunlar değerlendirilir, soruşturma raporundan sonra da bir adım atılması gerekiyorsa da atılır" dedi.

Akdoğan, güvenlik çalışması yapıldığını belirterek, "İstihbarat birimlerimize de haksızlık yapmamak lazım. Daha yeni birçok canlı bomba yakalandı, Ankara'da yargı mensuplarına dönük yeni bir saldırı girişimi engellendi. Bunların çoğu kamuoyuyla paylaşılmıyor" ifadesini kullandı.

Akdoğan, saldırıyla ilgili iki canlı bombanın IŞİD üyesi olduğu üzerinde varsayımlar yapıldığı ve başka bir bilginin olup, olmadığı sorusu üzerine, "Şimdiden kesin sonuca varmadan, bunun bağlantıları üzerinden çalışma neticelenmeden isimleri açıklamak doğru değil, örgüt isimleri açıklamak da doğru değil. Burada tabi örgüt üyesi aileler değil de belli örgüt şüphelilerinin yakınlarından da DNA örneği alınıyor ki acaba bir şey oradan bulunabilir mi diye. Bununla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Bir noktaya gelindi, kısa sürede, yani şahısların kimlikleri ve mümkünse bağlantıları üzerine bir sonuca varabiliriz diye düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Saldırıyla ilgili herhangi bir görevden alma ya da istifanın söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine Akdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu konuda siyasetçilerin yaptıkları açıklamalar var. Öncelikle siyaset kurumunun bir bütün olarak bunun karşısında durması lazım. Maalesef bugünlerde bu tavrı sergileyemeyenler, bu tür ucuz yöntemlere başlıyorlar. 'Siyaseten bunu kime fatura edebiliriz, nasıl buradan siyasi fayda kazanabiliriz?' Cenazeler daha defnedilmemişken, gidip orada 1 Kasım üzerinden konuşmalar yapmak, bu acının üzerine basarak siyaset yapmaktır, acıyı çalmak demektir. Böyle bir şey olabilir mi? Baktığımızda istifa olur mu olmaz mı? Şırnak'ta bir hadise yaşandı, rapor geldi, tespit yapıldı hemen adım atıldı ama böyle peşin hüküm vererek, oturduğumuz yerden kimseyi suçlayamayız. Burada da gereken adım atılır, yanlış yapan kim varsa gereken yapılır."

Kılıçdaroğlu'nun istifa müessesesiyle ilgili sözlerini CHP'nin 6 seçimdir iktidaro olamamasıyla eş değer gören Akdoğan, "E tamamda siz 6 seçim kaybettiniz, niye istifa etmediniz. 'Yüzde 40' dediniz 25 aldınız, 'yüzde 35' dediniz yüzde 26 aldınız. Her seçimi kaybettiniz, yani yenilgi yenilgi büyüyen bir genel başkan koltuğu var, sürekli seçim kaybediyor. E o zaman siz buyurun, örnek olun, istifa edin. Ya da Sayın Bahçeli, 1997'den beri 11 seçim kaybetti. İstifa müessesesi çalıştırılmıyor lafı, buna o zaman buyurun örneklik edin. Onun ötesinde bir soruşturma neticesinde gereken neyse bunu yaparız" diye konuştu.