Akdoğan’dan cami açılışı sonrası seçim propagandası: ‘HDP’ye verilen her oy vebaldir’

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çankırı’da önce cami açıp sonra seçim konuşması yaptı. Akdoğan, “HDP’ye verilen her oy vebaldir” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Çankırı’da Hoca Ahmet Yesevi Camisi’nin açılışını yaptıktan sonra burada Cuma namazı kıldı. Ardından caminin bulunduğu meydanda seçim konuşması yapan Akdoğan, önceki gün Muş’ta bir askerin kaçırılıp daha sonra serbest bırakılmasına ilişkin, “Muş'ta askerimizi kaçırdılar, sonra getirmişler HDP binasına bırakmışlar. Arkadaş, o kaçırdıkları askeri bırakmaları işi çözmüyor. Eli silahlı olan adam orada durduğu sürece, terör örgütü orada durduğu sürece bu HDP'ye verilen bütün oylar vebaldir” dedi.

7 Haziran seçimlerinin referandum niteliğinde olduğunu savunan Akdoğan, CHP, MHP ve HDP’nin lobilerle işbirliği yaparak AKP’yi geriletmeye çalıştıklarını, bunu da HDP’ye barajı geçirerek yapacaklarını savundu.

Bir kez daha HDP’nin parti olarak seçime girmesinin ve barajı geçmesinin bir proje olduğunu yineleyen Akdoğan, “Diyorlar ki 'HDP, barajı geçerse, AK Parti'yi devirirsek koalisyonlar dönemine gideriz.' Peki, ey HDP, sen Çözüm Süreci'ni önemsiyorsan o zaman kim yapacak Çözüm Süreci'ni? MHP mi yapacak, ulusalcı CHP mi yapacak? Şimdi kol kola girdiğin, Çözüm Süreci'nin düşmanı olan Paralel Yapı mı yapacak? Kim yapacak? Bu bir kandırmaca” dedi.

‘EŞCİNSEL ADAY ÇIKARTAN PARTİ TÜRKİYE PARTİSİ OLUR MU?’

Başbakan Yardımcısı, HDP’yi eleştirmek adına açıkça ayrımcı ifadelere başvurarak sözlerini, "Bunların gerçek yüzünü artık görelim. Bunlar Türkiye partisi olamazlar. Eşcinsel aday çıkartan, eşcinsel evliliği öne süren bir parti, Türkiye partisi olabilir mi," diye sürdürdü.

‘BİZİM 2019’A KADAR YAPACAKLARIMIZI 30 YILDA YAPACAKMIŞ’

Akdoğan, CHP’nin Mega Kent Projesi’nin de aslında kendilerine ait olduğunu öne sürerek, Kılıçdaroğlu’nu "Bizim şu anda yaptığımız, bu dönemde 2019'a kadar yapacağımız şeyleri beyefendi 30 yıl sonra yapacakmış" diye eleştirdi.