Akar'dan 'Kürecik ve İncirlik kapatılır mı?' sorusuna yanıt: Şimdiden konuşunca sihri bozuluyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin olası S-400 yaptırımlarına karşılık Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılması gibi bir seçeneğin gündemde olup olmadığı sorusuna, 'Şimdiden konuşunca sihri bozuluyor' yanıtını verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alması durumunda yaptırım kararı alacağını açıklayan ABD'ye ilişkin açıklamada bulundu.

ABD’nin yaptırım tehditlerine karşı Türkiye’nin nasıl bir karşılık verebileceği, Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılması gibi bir seçeneğin gündemde olup olmadığı sorusuna yanıt veren Akar, "Bazı şeyleri şimdiden konuşunca sihri bozuluyor. Sonuçlar ortaya çıktıkça kendi tedbirlerimizi alacağız” dedi.

Akar'ın Ankara'da gazetecilere verdiği iftar yemeğine katılan ve buradaki konuşmadan notları köşesine taşıyan Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hulusi Akar’a, ABD’nin yaptırım tehditlerine karşı Türkiye’nin nasıl bir karşılık verebileceği, Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılması gibi bir seçeneğin gündemde olup olmadığı soruldu.

Sorunun yanıtını açıkta bıraktı, “Bazı şeyleri şimdiden konuşunca sihri bozuluyor. Sonuçlar ortaya çıktıkça kendi tedbirlerimizi alacağız” demekle yetindi.

S-400 konusunda son derece kritik bir fotofinişe doğru ilerliyoruz.

Ankara için birkaç aylık zaman diliminde yapılacak olan tercihler, yeni yönelimler, hatta Akar’ın satır arasında bir cümle ile geçirdiği gibi “Yeni bir Dünya’da Türkiye’nin yerini alması’ gibi yeni durumları karşımıza çıkartabilir.

Şu birkaç ay o kadar önemli ki…