Akademisyenlere operasyon: Gözaltılar var

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Betül Tanbay, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Turgut Tarhanlı'nın da aralarında bulunduğu birçok öğretim üyesinin bu sabah gözaltına alındığı iddia edildi. Operasyonun Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu soruşturmaya ilişkin olduğu ileri sürülürken, Kavala'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Anadolu Kültür çalışanları da gözaltına…

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Betül Tanbay, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Turgut Tarhanlı'nın da aralarında bulunduğu birçok öğretim üyesinin bu sabah gözaltına alındığı iddia edildi.

Operasyon kapsamında Çiğdem Mater'in de gözaltına alındığı öğrenildi.

Öte yandan Osman Kavala'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Anadolu Kültür çalışanları da gözaltına alındı.

Eski HDP'li vekil Ufuk Uras'ın, T24'e verdiği bilgiye göre Meltem Aslan ve Mustafa Yiğit Ekmekçi de gözaltına alınan isimler arasında. Operasyonda toplam 13 kişi gözaltına alındı.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Operasyona ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

Gözaltına alınan isimler Gezi'de yurtdışından profesyonel eylemciler getirttikleri (Duran adam, piyano çalan adam, kırmızılı kadın) iddiasıyla suçlanırken, Osman Kavala ile hiyerarşik bir düzen içinde hareket ettikleri ileri sürüldü.

İşte o açıklama:

DEKAN VE BAZI AKADEMİSYENLER SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Asena Ünal ve Bora Sarı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.