Ak Saray'da gizli toplantı iddiası: Erdoğan Başbakanlık birimlerini 'kanatları altına' alıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla geçtiğimiz hafta Ak Saray'da Başbakanlık yetkilileri ile Erdoğan tarafından görevlendirilen isimler arasında gizli bir toplantı yapıldığı ve Başbakanlık birimlerinin Ak Saray'a taşınması kararı alındığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlık birimleriyle Cumhurbaşkanlığı birimlerinin bir arada olmasında "fayda gördüğü" ve bu nedenle Başbakanlık binasının da Atatürk Orman Çiftliği’ndeki yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na taşınması için bir çalışma başlatıldığı belirtildi.

Rotahaber’in haberine göre; Başbakanlık binasının Saray’da nereye ve ne şekilde taşınabileceği konusunda ise Cumhurbaşkanlığı yetkilileri ile Başbakanlık yetkililerini şu sıralar ortak bir çalışma yürüttükleri öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasi danışmanlığını yürüten Binali Yıldırım’ın açıkladığı Erdoğan’ın yönetmesi beklenen 5 Ocak'taki Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakanlık binasının taşınması ile ilgili gerekli kararların da alınması sağlanacağı iddia edildi.

Öte yandan Başbakanlık binasının Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na taşınması halinde de Saray’daki tüm denetimlerin Cumhurbaşkanlığına bağlı olacağı kulislerde konuşulan bilgiler arasında.