Ailesinin yol parası nedeniyle kontrole götüremediği Dilara yaşamını yitirdi

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan ve şeker komasına girdiği belirtilen Dilara Kilcioğlu (17), yaşamını yitirdi. Dilara'nın doktoru Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, 'İçim acıyarak paylaşıyorum evet! Bizim hastamızdı... Ama evet! Bir yıldan fazladır görmüyorduk... İsveç’te yüzde 95 sensör kullanırken bizde yüzde kaç yol parasından kontrole gidemiyor? Daha öğreneli 15 dakika oldu.…

Şeker hastalığı nedeniyle tedavi gören ve şeker komasına girdiği belirlenen lise öğrencisi Dilara Kilcioğlu, yaşamını yitirdi.

17 yaşındaki Dilara'nın ölümünün ardından doktoru Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, sosyal medyadan açıklamada bulundu.

"İçim acıyarak paylaşıyorum evet! Bizim hastamızdı... Ama evet! Bir yıldan fazladır görmüyorduk..." diyen Arslanoğlu, "Türkiye’nin gerçeği! İsveç’te % 95 sensör kullanırken bizde % kaç yol parasından kontrole gidemiyor? Ben yazdım yazdım yazdım... Daha öğreneli 15 dakika oldu. Bilmiyorum iyi mi ettim Doğru mu dedim Şimdi gidip ağlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Arslanoğlu'nun paylaşımı şöyle: