Aile sustu, tacizci baba beraat etti

Psikolog eşliğinde ifade veren engelli çocuklardan biri babasının kendisini taciz ettiğini söyledi ancak anne, anneanne ve dede olayı görmediklerini söyleyince tacizci baba beraat etti.

Zonguldak’ta, zihinsel engelli iki kızına cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan 47 yaşındaki K.D., aynı evde yaşadıkları, kızların anneannesi, dedesi ve annesinin olayı görmediklerine dair ifadelerinin ardından beraat etti.

K.D.’nin, özel eğitim öğrencisi kızları 14 yaşındaki S.D. ve 12 yaşındaki A.D.’ye porno film izlettirip cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla "çocuğun zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismarı" suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması bugün görüldü. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya A.D. ve S.D. de katıldı.

'GÖRMEDİK'

DHA’nın haberine göre, Psikolog eşliğinde ifade veren mağdurlardan S.D., babasının cinsel içerikli filmler izletmediğini, ancak değişik zamanlarda elle tacizde bulunduğunu söylerken, baba iddiaları reddetti.

Tanık olarak dinlenen ve aynı evde yaşayan kızların anneannesi, dedesi ve annesi K.D.’yi söz konusu suçu işlerken görmediklerini belirtti. Mahkeme heyeti "yüzde yüz suçun işlendiği kanaatine varılamadığı" gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.