Aile Bakanı "Bir kerelik" diyor ama Ensar Vakfı bu suçu ilk kez işlemedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu "bir kerelik" diyerek tecavüzcü Ensar Vakfı'nı korusa da, Karaman'da yaşananlar vakfın ilk vukuatı değil. Vakfın 'bilinen' çocuk istismarı suçu listesinde Çorum ve Rize de var.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 45 çocuğun cinsel istismara uğradığı Ensar Vakfı'nı "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz, ama öteki taraftan bunu yapan kişi için de sıfır toleransla hukuki açıdan bütün takibimizi yapıyoruz" sözleriyle savundu.

Bakan Ramazanoğlu'nun bu haliyle yeterince skandal olan sözlerinin bir diğer boyutu ise "yalan" oluşundan ileri geliyor. 

"BİR KERELİK" DEĞİL

Aile Bakanı'nın iddia ettiği gibi Karaman'daki olay Ensar Vakfı'nın "ilk vukuat"ı değil.

Vakıf, 2008'de Çorum'da da yine çocuk istismarıyla gündeme gelmişti. 2008’de ortaya çıkan olayda, Vakfın Çorum Şube Başkanı olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zekai İşler, iki kız öğrenciye tecavüz suçlamasıyla hapis cezasına mahkum edilmişti. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan tecavüzcü 52 yaşındaki Zekai İşler hakkında iki yıl sonra, 2010’da bir dava daha açıldı. Bu kez bir başka kadın, “Zekai İşler 13 yaşımdayken bana da tecavüz etti” diye şikayetçi oldu.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci bir dava açıldı. İşler 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu kaldığı süre ve mahkemedeki iyi hali nedeniyle de bir süre sonra tahliye edildi.

RİZE'DE DE TECAVÜZCÜNÜN ADRESİ ENSAR VAKFI

Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Rize İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Kızılay Rize Şube Başkanlığı görevlerini yürüten 56 yaşındaki Mehmet Nuri Gezmiş, küçük yaştaki 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla Ocak ayında tutuklanmıştı.

Gezmiş, Ensar Vakfı Rize Şubesi Başkanlığı'nı yürütmüştü.