Ahmet Davutoğlu operasyon gecesi Karargah'ta şükür namazı kılmış

Süleyman Şah operasyonu sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Genelkurmay Harekat Başkanlığı'nda şükür namazı kıldığı ortaya çıktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Macaristan dönüşünde uçakta gazetelere açıklamalarda bulundu.

Süleyman Şah Operasyonu'nu anlatan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Orası artık bizim toprağımız. Buna İngilizcesi ile kimse 'Challenge' edemez, yani meydan okuyamaz. Burası Türk toprağıdır. Süleyman Şah'ın mezarı neredeyse bizim toprağımız orasıdır. Birisi meydan okuyorsa gelsin oraya dokunsun bakalım, anında müdahale edilir. Şartlar gelişirse Caber Kalesi'ndeki orijinal yerine yakın bir yere götürmeyi de düşünebiliriz.

PYD YARDIM ETTİ Mİ?
Müdahale başladığı anda sivil kayıp olmasın diye taraflara bildirildi. Koalisyon güçlerini de haber ettik. Çünkü riskli bir coğrafyada yürüyorsunuz.

ŞAH FIRAT'IN PERDE ARKASI
2014 Ekim ayından itibaren bu konu spesifik konuşuldu. Genelkurmay, askeri zaruretler üzerine talepte bulundu. Cumhurbaşkanımızla istişare ettik. Bir ay önce Başbakan olarak Genelkurmay'a harekat için yazılı direktif verdim. Birileri provokasyon ya da kaos ortamı yaratarak hükümete zarar verme hesabındaydı. Bu hesabı bozduk.

ŞÜKÜR NAMAZI KILDI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, cumartesiyi pazara bağlayan gece gerçekleşen operasyonun ardından şükür namazı kıldı. Davutoğlu, saat 06.03'te ilk kol askeri birliğin sınırdan Türkiye'ye girmesiyle birlikte Genelkurmay Harekât Merkezi'nden çıkarak yan odaya geçti ve orada 2 rekat şükür namazı kıldı.