Ağır hasta mahkum yeniden cezaevine girecek

Adli Tıp Kurumu (ATK) daha önce hastalığı nedeniyle cezasını ertelediği 62 yaşındaki İsmail Arslan’ı tekrar cezaevine göndermek istiyor. Arslan bugün ambulansla savcılığa teslim edilecek.

Miyesterinongrakis adı verilen hastalığa bağlı olarak geçtiğimiz yıl nisan ayında şuuru kapalı halde Kartal Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve ailesi ile avukatının girişimleri sonucu Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından cezası 6 ay ertelenen 62 yaşındaki İsmail Arslan, tekrar herhangi bir hastanenin mahkum koğuşuna konulmak isteniyor. Arslan, bugün ambulansla Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na teslim edilecek. 

DİHA'nın haberine göre, PKK davasında aldığı müebbet hapis cezası nedeniyle 23 yıl cezaevinde kalan Aslan’ın geçen yıl, şuuru kapalı halde Kartal Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıld. Aslan’ın günlerce hastanede yaşam savaşı verdikten sonra yaptıkları başvurular sonucu, ATK'nin 18 Nisan 2014 tarihinde verdiği rapor üzerine serbest bırakıldı. ATK, aylar sonra verdiği yeni bir rapor ile Arslan’ın cezasının infazının yeniden ertelenmesine karşı çıktı.

CEZA TAMAMEN ERTELENMELİ

İsmail Arslan'ın avukatı Av. Gülizar Tuncer, “Hangi hastanenin mahkum koğuşunda, ne kadar süreyle ve hangi koşullarda tutulacağı belli olmayan İsmail Arslan, tekrar ATK’ye götürülecek ve hakkındaki raporu bekleyecektir. Bu rapor alma işi aylarca sürecek uzun prosedürlerin yerine getirilmesi tam bir eziyet ve işkence anlamına gelecektir" dedi.

ATK’nın geçen yıl verdiği raporu ile 8 Nisan’da verdiği rapor arasında çelişkiler bulunduğuna dikkat çeken Av. Tuncer, “İsmail Arslan’ın cezasının infazının ertelenmesini hatta infaza bütünüyle son verilmesini gerektirmektedir. Devlet, kendi başına yaşaması imkansız olan Arslan’ı bu haliyle ne yapacaksa buyursun yapsın diyeceğiz” diye konuştu.