Adem Özköse: Mücahitler Halep'i alsın Fatih Camii'nde lokum dağıtacağım

"Gazeteci" görünümlü Adem Özköse, cihatçıların Halep operasyonu için "Mücahidler Halep'i alsın, bu sefer Fatih Camii'nde lokumları bizzat ben dağıtacağım" duyurusu yaptı.

Haber Merkezi

Türkiye destekli El Kaideci Nusra'yla birlikte cihatçı grupların dün gece Halep'e başlattıkları operasyon, Türkiye'deki destekçilerinin ağzını sulandırdı. Adem Özköse, Twitter hesabından "Mücahidler Halep'i alsın bu sefer Fatih Camii'nde lokumları bizzat ben dağıtacağım" diyerek, aleni katliam savunuculuğu yaptı.

Cihatçıların köylerinde katliam yaptığı Cisr El Şuğur "zaferi" için Türkiye'deki El Kaideciler, camilerde lokum dağıtmıştı.

"Gazeteci" görünümlü Adem Özköse, Suriye'ye uluslararası emperyal müdahale sürecinin başladığı yıl Suriye'de "gözaltına alınan gazeteci" kisvesiyle hayli gündem işgal etmişti. Özköse ve kameraman Hamit Coşkun üzerinden Türkiye'de İhvan destekli gruplar, Suriye'ye askeri müdahale propagandası yürütmüş, "16 Temmuz Gençlik Hareketi" ismiyle eylemler başlatılmıştı. Baştan sona şaibeli sürecin ardından Türkiye'ye getirilen Özköse, Suriye'de silahlandırılan cihatçıları övmelere doyamamıştı: 

Ve El Kaide aslında çok elit bir örgüt. Öyle her kapıyı çalanı içeriye buyur etmiyorlar. İnce eleyip sık dokuyorlar. El Kaide’nin Suriye’deki Suriyeli lideri, sürekli ‘İnsanlarla iyi geçinin. Sivillerin olduğu yere saldırı yapmayın’ diye telkinde bulunuyor. El Kaide, Irak’tan tecrübe almış. Suriye’de büyük patlamalar yapmıyor. Sivillere yönelik algıyı değiştirmeye çalıyor.

Yeni Hayat, Milat, Sancaktar gibi yerli İhvan şebekelerinin elinden çıkan yayınlarda "gazetecilik" yapan Özköse, en son TRT'de de "Yeni Rota" isimli gezi programı yapıyor.