'Açık açık cihatçılık'

TRT'de bir çocuk üzerinden yapılan canlı bomba propagandası RTÜK'ün gündemine taşındı.

CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, TRT'de yayınlanan canlı bomba propagandasına ilişkin RTÜK'e başvuruda bulundu.

Devlet televizyonunda açık açık cihatçılık yapıldığını vurgulayan Altıok, başvuru dilekçesinde, "Tamamen Özgür Suriye Ordusu'nu haklı göstermek, Esad rejimini karalamak amacıyla çekilmiş olduğu anlaşılan belgeselin, birçok bölümünde bir tarafın iyi, diğer tarafın kötü olduğu izlenimini yaratmak amacıyla küçük çocuklar istismar edilmiştir" dedi. 

Altıok, "TRT1 ve TRT Belgesel logolu yayın kuruluşlarının bu yayınlarıyla, 6112 Sayılı Yasa'nın 'Yayın Hizmetleri ilkeleri' başlığı altında yer alan 8. Maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde ifade edilen, 'Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz', (ç) bendinde yer alan, 'İnsan onuruna ... saygılı olma ilkesine aykırı olamaz...' ve (ğ) bendinde belirtilen, 'Çocuklara ... karşı istismar içeremez ve şiddeti teşvik edemez' ilkelerine aykırıdır" değerlendirmesinde bulunarak, söz konusu yayın kuruluşlarının bu yayınları ile ilgili gereğinin yapılmasını istedi.