Abdullah Cömert'in katiline yine tutuklama yok

Gezi eylemleri sırasında gaz kapsülü ile hedef alınarak öldürülen Abdullah Cömert'in katiline, bugün görülen davada yine tutuklama çıkmadı.

Güvenlik gerekçesiyle Balıkesir’de görülen Abdullah Cömert davasında “Amirim emri verdi, ben de vurdum” diyen katil polisin tutuklanması talebi yine reddedildi.

Gaz kapsülüyle başından vurularak katledilen Abdullah Cömert’in davasının üçüncü duruşmasında, 605 gün sonra ifade veren katil polis Ahmet Kuş, Cömert’i kendisine sapan ile bilye ve taş atmakla suçlayarak, “Amirim emir verdi, ben de yaptım” demişti. 

‘GAZ FİŞEĞİNİN ÖLDÜRECEĞİNİ BİLEMEM'

Duruşmada polis Kuş, ifadesinde “O gün 30-35 atış yapmış olabilirim. 3 Haziran 2013’ü tam olarak hatırlamam imkansız. Kalabalığı dağıtmak için gaz atıyorduk. Ayrıca insanın kafasına 1-2 metreden gaz fişeği geldiğinde ölüp ölemeyeceğini de ben bilemem” dedi.

Cömert ailesinin avukatları ise ifadeye itiraz etti ve görüntülerde kalabalık olmadığını, ayrıca 45 derecelik açı ile gaz atılmadığını, doğrudan hedef gözetildiğini söyledi.

Görüntülerin izlendiği sırada anne Hatice Cömert fenalaştı. Ağlayarak salondan çıkarılan anne, yüksek tansiyon gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık bir saat hastanede tutulan Cömert, daha sonra taburcu edildi ve yeniden adliyeye döndü. Duruşmada, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz da Cömert ailesinin yanındaydı.

TUTUKLAMA YİNE YOK

Cömert ailesinin avukatları, katil polisin tutuklanmamasının toplumun vicdanını olumsuz etkilediği belirtilerek tutuklanması ve mahkemenin Antakya’da keşif yapmasını talep etti.

Mahkeme ise, ara kararında Ahmet Kuş'un tutuklanması talebini reddetti.

Duruşma 12 Haziran’a ertelendi.