Abdülkadir Selvi: Öcalan zamanı gelince devreye sokulacak

Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, iktidar kanadında çatışmalar devam ederken Öcalan’ın devreye sokulması seçeneği üzerinde durulmadığını ancak “onun bir zamanlaması” olduğunu yazdı.

Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, bugün Yeni Şafak’ta yayımlanan “PKK liderlerine paket” başlıklı yazısında, PKK yöneticilerine operasyon düzenleneceğini ima etti. “Çözüm süreci”nin “buzdolabına kaldırıldığını” belirten Selvi, bu süreçte Öcalan’ın devreye girmesi üzerinde durulmadığını, bunun zamanının geleceğini iddia etti.

‘İSRAİL’İN YÖNTEMİ ETKİLİ’

Selvi, çeşitli ülkelerin kullandıkları yöntemlere değinerek, Almanya’nın Baader-Meinhoff’un liderlerini cezaevinde infaz ederek örgütü çökertmesi gibi uygulamaların “etkili” olduğunu savundu. Selvi yazısına şöyle devam etti:

Türkiye 30 yıldır PKK ile mücadele ediyor ama örgüt liderlerine yönelik bir stratejisi olmaması büyük bir zaaftı.

Şimdi bu eksiklik gideriliyor.

İsrail'in kullandığı etkili bir yöntem. Cemil Bayık, Duran Kalkan ya da Mustafa Karasu'nun ele geçirilmesinin örgütte yol açacağı moral bozukluğu birkaç sınır ötesi operasyona bedel olabilir.

PKK yöneticilerine “operasyon teklifi”nin 4 yıl önce gündeme geldiğini yazan Selvi, “kararın yeni çıktığını” belirtti. Selvi, “Çözüm sürecinin büyük kazanımları oldu ama bir noktanın eksik bırakıldığı ortaya çıktı. O da devlet çözüm sürecinde bir gözünü kapatırken, PKK şehir yapılanmasını gerçekleştirdi” diye devam etti.

‘YENİ KONSEPTE YENİ ÇÖZÜM’

Selvi, yazısının son bölümünde ise yeniden “diyalog kanallarının” açılacağını, ancak bunun için henüz erken olduğunu ifade ederek, şunları yazdı:

Peki bu süreçte Öcalan devreye sokulacak mı? Bu aşamada Öcalan'ın devreye sokulması gibi bir seçenek üzerinde durulmuyor. Ankara'nın yeni Kürt politikası operasyonlara dayanmıyor. Sorunun çözümü için yine diyalog kanalları açılacak. Belki bir aşamada Öcalan yeniden devreye sokulacak. Onun bir zamanlaması var. Ama çözüm süreci yeniden canlandırılsa da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Yeni konsepte, yeni çözüm… Ama şimdi değil.