ABD Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geldi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili görüşmeler için Türkiye'ye geldi. Pompeo, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'ye ulaştı. Pompeo'nun geliş sebebi Suudi konsolosluğunda "kaybolan" Cemal Kaşıkçı ile ilgili görüşmeler olarak duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'ya gelecek ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yla görüşme gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Erdoğan'ın Moldova'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşecek görüşme, saat 10.00'da başladı. Görüşme 45 dakika sürdü.

POMPEO-ÇAVUŞOĞLU GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Pompeo, Erdoğan ile görüşmesi sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeye başladı.

Çavuşoğlu ile Pompeo arasında gerçekleşen görüşmede, Türkiye-ABD ikili ilişkileri, Suriye konusu, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak.

ÇAVUŞOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Çavuşoğlu görüşme sonrasında açıklama yaptı.

"Pompeo ile Kaşıkçı olayı ve Mümbiç konusunu görüştük" diyen Çavuşoğlu, "Faydalı bir görüşme oldu. Mümbiç yol haritası dahil birlikte atacağımız adımları konuştuk" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı şunları söyledi:

"Mike Pompeo, Suudi Arabistan'dan sonra Ankara'ya uğradı. Bir görüşme gerçekleştirdik. Heyetlerimizle birlikte faydalı bir görüşme gerçekleştirdik.

Hem Kaşıkçı olayını hem Münbiç konusunu konuştuk, ikili ilişkilere yer verdik. Sayın Cumhurbaşkanımız FETÖ konusuna değindi.

Pompeo, Trump'ın görüşmelerini iletti. Kaşıkçı olayına ilişkin endişelerini dile getirdi. Gazetelerde çıkan haberlere göre yorum yapmayız. Savcılık yoğun bir çalışma yürütüyor. Başkonsololukta biraz gecikse de soruşturma gerçekleşti. Dün rezidansta soruşturma gerçekleşmedi, Suudlar, ailesinin olduğunu söyledi. Hepsi bir neticeye vardıktan sonra somut bir neticeye varabiliriz. Başkonsolos kendi ülkesine gitti, ne zaman döneceğine ilişkin bilgimiz yok. Bazı yaklaşımları tabii ki tepki gördü. Dolapları açıp saygısızca bakın burada yok gibi söylemleri tüm dünyada tepkiye neden oldu. Konutta ve araçlarda soruşturma bugün gerçekleşecek. Dün, konutta ailesinin olduğu söylenerek gerçekleşmedi."

'YAPTIRIMLAR SAÇMA SAPAN ŞEYLERDİ'

ABD ile ilişkiler konusunda da açıklama yapan Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlar için "Yaptırımlar saçma sapan şeylerdi" dedi.

Çavuşoğlu, "Artık ilişkilerimizde yaptırım veya benzer konular olmaması konusunda hemfikiriz" diye konuştu.