ABD, Cemaat mektubuna yanıt verecek

ABD Dışişleri Bakanlığı, 88 Temsilciler Meclisi üyesinin imzasıyla Dışişleri Bakanı John Kerry’e gönderilen ve Türkiye’de geçtiğimiz aralık ayında yaşanan Cemaat operasyonuyla ilgili tepkilerin yer aldığı mektuba cevap vereceklerini açıkladı.

ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf günlük basın toplantısında konuya ilişkin soruları cevapladı. Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre, çok sayıda kongre üyesinin imzasını taşıyan 2 Şubat tarihli mektubun kendilerine ulaştığını söyleyen sözcü Harf, “Her zaman yaptığımız gibi, karşılık vereceğiz” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Harf’ın açıklamaları şöyle:

Çok sayıda Temsilciler Meclisi üyesi tarafından imzalanmış bir mektup elimize ulaştı. (Mektupta) Türkiye’de yakın zamanda gazetecilerin gözaltına alınmasına yönelik kaygılar ifade ediliyor. Her zaman yaptığımız gibi, karşılık vereceğiz. 14 Aralık konusunda medya ofislerine yapılan polis baskınının ardından gazeteci ve medya temsilcilerinin tutuklanmasına yönelik açıklama yayınlayarak kaygılarımızı dile getirdiğimize dikkat çekmek istiyorum. Bu konu hakkında -basın özgürlüğünün önemi- çok uzun zamandır konuşuyoruz. Yani elbette ki mektubun büyük bir içeriğini daha önce kamuoyu önünde dile getirdik ama mektubu gözden geçirecek ve cevap vereceğiz.