A101'de cinsel saldırıya ceza yok!

Antalya'da A101 adlı market zincirince çalışan A.Ö.'ye cinsel saldırıda bulunan market müdürüne, 'kesin delil yok' denilerek ceza verilmedi.

soL - Antalya

Ağır çalışma koşulları ve işçilerin sendikalaşma çabalarıyla gündeme gelen A101 Marketleri, şimdi de cinsel saldırı haberine konu oldu.  Antalya’da market sorumlu müdürün genç bir kadın işçiye cinsel saldırısına ilişkin davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

Antalya Adliyesi'nde yapılan duruşmaya, davacı A.Ö.(19) ve dava edilen Ş.Y (35) avukatları eşliğinde katıldılar.

Duruşmada tanıklar dinlendikten sonra, ‘‘kesin delil’’ yetersizliği nedeni ile sanık ceza almadı.

Davada Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’ne itiraz yolu açık bırakıldı.

Dava konusunda görüşünü aldığımız davacı kadın işçinin avukatı Müjde Tozbey Erden, "Bu tür davalarda, saldırıyı yapan, işyerindeki yöneticiliğini kullanarak kadın işçileri taciz etme gücünü kendinde buluyor ve çoğunlukla saldırının doğası gereği tanıkların olmadığı yerlerde gerçekleştiği için kesin delil bulmak mümkün olmuyor. Bir diğer konu da, kadınların başlarına cinsel bir saldırı geldiğinde, yaşadığımız toplumun özellikleri nedeniyle, yasal yollara başvurmaları çok zor. Ancak yıllar sonra cesaret bulup dava açabilen kadınlar görebiliyoruz. Hele bu davada olduğu gibi, çok genç ve asgari ücretle çalışan bir işçi için daha da zor çünkü bir de avukat tutmak için belli bir maddi güç gerekiyor, bu davaya gönüllü olarak katılıyorum"  dedi.

Cinsel saldırı davalarının tüm bu güçlüklerine karşın, dava sonucu ne olursa olsun mücadele etmenin çok önemli olduğunu belirten Erden, itiraz yoluna gideceklerini söyledi.