8 bin kişi bilgileri dışında AKP üyesi yapılmış

Batman’ın Sason ilçesinde, aralarında başka siyasi parti yöneticilerinin de bulunduğu 8 bin kişinin, bilgileri dışında AKP'ye üye yapılıldığı ortaya çıktı.

Bilgileri dışında AKP’ye üye yapılan yurttaşlar, İlçe Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak tepki gösterdi. Yurttaşlar, AKP Sason İlçe Başkanlığı'nın, kendilerini hangi şekilde üye yaptığını ve kimlik bilgilerine nasıl ulaşıldığının ortaya çıkmasını istiyor.

Cihan'ın haberine göre, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Sason ilçe yöneticisi Nizamettin Güzel, yaptığı açıklamada, kendisinin de haberi olmadan AKP üyesi yapıldığını ifade etti. Güzel, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerinin de haberleri olmadan AKP’ye üye yapıldığını belirtti. Bu parti yöneticilerinden 14 kişiden 9’unun AKP'ye üye yapıldığını söyleyen Güzel, “Bu yöneticilerimizin AKP’den istifa etmeleri ve suç duyurusunda bulunmaları için dilekçelerini bizzat ben hazırladım. Ben de bundan bir hafta önce öğrendim. Benim haberim olmadan 2007 yılında beni üye yapmışlar. Sason’da toplam 8 bin kişiyi partilerine üye yapmışlar. Bu sayıdan en fazla 500 kişi üyedir. Bizim partimizde yönetici olduğu halde AKP’ye üye yapılmış. Bu konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ben konu ile ilgilenen savcı ile görüştüm. Kendisi bunun bir suç olduğunu söyledi. Bunu yapanlara gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Bir çok insan sisteme girmesini bilmediği için bu durumdan habersiz. Biz buraya gelen vatandaşlara yardımcı olup bilgilendiriyoruz.” diye konuştu.

Kendisinin haberi olmadan AKP’ye üye yapıldığını söyleyen Bahattin Yıldız ise herhangi bir siyasi partiye olmadığını ve haberi olmadan AKP’ye üye yapıldığını kaydetti. Öğrenci olan Yusuf Çelik de hiçbir şeyden haberi olmadığını ve AKP’ye üye yapıldığını belirterek, "Pis işlere alet edilmek istemiyorum." dedi. Turgay Çelik isimli yurttaş da konuya ilişkin gerekli yasal işlemleri başlattığını belirterek, sorumluların bulunmasını istedi. Mahfuz Özcan isimli yurttaş, kendilerini kimin nasıl bu partiye üye yaptığını merak ettiklerini aktararak, bu işin peşini bırakmayacaklarını bildirdi.

Bu arada, bilgileri dışında AKP’ye üye yapılan yurttaşlar önce İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğü'ne giderek istifa dilekçesi verdi, daha sonra da Cumhuriyet Savcısına suç duyurusunda bulundu. Günde ortalama 10 kişinin bu işlemleri gerçekleştirdiği öğrenildi.