'6 yaşındaki çocuklar evlenebilir' diyen Yıldız hakkında suç duyurusu

6 yaşındaki çocukların evlenebileceğini iddia eden Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu gerçekleştiren CHP'li milletvekilleri, yaptıkları açıklamada, "Bizler suç duyurusunda bulunmaktan bıktık, bu zihniyetler konuşmaktan bıkmadılar" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Nur Serter, "6 yaşındaki çocuklar evlenebilir" açıklamasıyla gündeme gelen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde basın açıklaması gerçekleştiren milletvekillerinden Nazlıaka, "Bizler suç duyurusunda bulunmaktan bıktık, bu zihniyetler konuşmaktan bıkmadılar. Bugün burada kadını eve kapatan, sadece annelik üzerinden tanımlayan, çocuk gelinlere ilişkin bunları aileleri masum bulan zihniyetten güç alarak, cesaret alarak 6 yaşında ki çocukla evlenilebilir cümlesini kullanan Nureddin Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandu.

Türkiye'de insan hakları ihlallerinden en fazla zarar gören kesimin kadınlar ve çocuklar olduğunu belirten Nazlıaka, son 4 yılda erken yaşta evlendirilen kız çocuğu sayısının resmi rakamlara göre 181 bin olduğunu ancak gerçek rakamın bundan çok daha fazla olduğunun bilindiğine dikkat çekti. Nazlıaka, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu dönemde muhafazakar otoriter girişimler 'hamile kadınların sokakta dolaşması doğru değildir' gibi cümlelerle üremektedir. Yine bu muhafazakar otoriter girişimlerin,' kadınlar çalışmasın', 'kadın spikerler ekranda görünmesin', '6 yaşında çocukla evlenilebilir' gibi cümleler kuran Nurettin Yıldızlar'a ihtiyacı vardır. Çünkü bu kişiler sapkın zihniyetlerini dini kullanarak topluma dayatmaya çalışmaktadır. Sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle, vatandaşlarımızla birlikte hepimiz bireysel olarak Nurettin Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Hazırlamış olduğumuz dilekçeleri savcıya sunacağız. Bu yapılan açıklamalar bizzat suç işlemeye tahrik yani TCK 214 ve kanunlara uymamaya tahrik TCK 217 'e yönelik olaraktır.

Nazlıaka'nın ardından bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de, Nurettin Yıldız'ın "vakıf başkanı" sıfatına dikkat çekerek, yapılması gereken ilk şeyin, Yıldız'ın başkanlıktan azledilmesi olduğunu söyledi. Serter, "Ben öncelikle bu vakfın o kişiyi başkanlıktan azletmesini talep ediyorum. Çünkü bu kişinin yapmış olduğu açıklama yani 6 yaşında çocuklarla evlenilebileceği açıklaması açıkça çocuk tecavüzünü teşviktir. Bunun başka bir anlamı yoktur. Çünkü 6 yaşında bir çocukla evlenemezsiniz. Ancak 6 yaşındaki çocuğa tecavüz edersiniz. O nedenle bu çok vahim bir açıklamadır" ifadelerini kullandı.

Daha önce de, "çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor", "kadın haber spikeri izlemek caiz değildir" gibi gerici ve cinsiyetçi açıklamalarıyla gündeme gelen Nurettin Yıldız'la ilgili, NHKM Çocuk Kumpanyası gönüllüleri de bir imza kampanyası başlatmıştı.