5,5 saatlik MGK toplantısı sona erdi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantı 5,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan olağan toplantıya Orgeneral Hulusi Akar, ilk kez Genelkurmay Başkanı sıfatıyla katıldı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantı 5,5 saat sürdü. Saray'da yapılan olağan toplantıya Orgeneral Hulusi Akar, ilk kez Genelkurmay Başkanı sıfatıyla katıldı.

 

İç ve dış gelişmelerin ele alındığı toplantıya geçici hükümetten Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Tuğrul Türkeş, İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ilk kez katıldı. Öte yandan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sonrasında Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı görevine gelen komutanlar da ilk kez MGK toplantısında yer aldı.

MGK BİLDİRİSİ

Toplantıyla ilgili yazılı MGK bildirisi yayınlandı ve şöyle denildi:

1 Kasım 2015 tarihinde icra edilecek genel seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi ve halkımızın iradesinin her türlü baskıdan uzak bir şekilde özgürce sandığa yansıması için alınacak tedbirler hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur.

Suriye  sınırları içerisinde hayata geçirilecek 'terör örgütlerinden arındırılmış bölge'  uygulamasının Suriye halkının hayat hakkının muhafazasında önemli bir rol  oynayacağı ifade edilmiştir.
 
Bölücü terör örgütünün, vatandaşların ve güvenlik  güçlerinin hayatlarına kasteden terör eylemlerinin, yurtiçinde ve yurtdışında, demokrasi bilincine sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı tüm kesimlerce  lanetlenmesi memnuniyetle karşılanmış ve terörle mücadele konusunda uluslararası kamuoyu ile yakın işbirliği yapılması gerektiği mütalaa edilmiştir.