54 hakim ve savcıyla ilgili iddianame kabul edildi

49’u açığa alınan 54 hakim ve savcı için "siyasi ve askeri casusluk ve Türkiye Cumhuriyeti"ni ortadan kaldırmak teşebbüsü’ de dahil 10 ayrı suçlamayla düzenlenen iddianame kabul edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 49’u açığa alınan 54 hakim ve savcı için 10 ayrı suçtan hazırladığı iddianame kabul edildi.

İddianamede, hakim ve savcılar için bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası isteniyor.

10 AYRI SUÇLAMA 
İddianamede, hakim ve savcıların “Silahlı terör örgütü kurma ve üye olmak”, “Siyasi ve askeri casusluk” ve “Suç uydurmak”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek”, “Hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetmek”, “Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme”, “Resmi belgede sahtecilik” ve “Görevi kötüye kullanma” suçlarından 31 yıl 2 aydan 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları isteniyor.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR
Bu kişiler için ayrıca “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “Gizli kalması gereken bilgileri (devlet sırrı) açıklama ve bu suça teşebbüs etmek” suçundan da müebbet hapis cezası isteniyor.