5 ilde SGK operasyonu: 10 gözaltı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürlüğü'ne geçen yıl kasım ayında düzenlenen baskında el konulan bir çok bilgisayarın hard diskleri ve evrakların incelenmesi sonucu bu sabah 5 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında aralarında SGK eski Bursa il müdürünün de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen yıl Kasım ayında Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle sabah erken saatlerde gittikleri SGK Bursa İl Müdürlüğü'nde arama yaptı.

Kurumda taşeron şirket üzerinden 2008 yılında göreve başlayan ve bilişim merkezinde görevlendirilen T.Y. adlı çalışanın yapılan telefon görüşmelerini usulsüz şekilde kopyalaması gerekçe gösterilerek yapılan aramalarda, kurumun ikinci katında bulunan bilgisayar merkezindeki kayıtlar ile bazı bilgisayarların hard disklerinden birer kopya aldı.

Kendisine kriptolu telefon tahsis edilen ve bir çok sorumludan çok daha fazla yetkililere sahip olduğu öne sürülen T.Y.'nin, resmi evrak üzerinde usulsüzlük yapıp yapmadığının araştırılması için bazı evraklara ve dosyalara el konuldu.

Alınan bilgisayar kopyalarının TÜBİTAK'a, evrakın ise uzmanlara inceleten polis, bu sabah 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, resmi evraklar üzerinde sahtekarlık yapıp, bazı borçları usulsüz olarak sildiği, haksız kazanç elde ettiği öne sürülen aralarında eski il müdürünün de bulunduğu adları açıklanmayan 10 kişi gözaltına alındı. 
 
Polis, sorgulama süresince bu sayının artabileceğini öne sürdü.