4 yaşındaki çocuklara imamlar ders verecek!

Bursa'nın Yıldırımlar İlçesi'nde 4 anaokulda 4-6 yaş arasındaki çocuklara imamlar tarafından ders verilecek.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yıldırım Müftülüğü arasında imzalanan protokolle ilçedeki 4 anaokulunda 4-6 yaş grubu çocuklara anlaşmalı imamlar tarafından Kuranı Kerim, Güzel Ahlak Bilgisi ve Peygamber Efendimizin Hayatı dersleri verilecek.

Cumhuriyet'ten Levent Gençelli'nin haberine göre, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde Milli Eğitim ile Müftülük arasında imzalanan protokolle Mevlana, Sabiha Gökçen, Gülbahar Hatun,Yiğitler TOKİ anaokullarında din dersi verilmesinin önü açıldı. Velilere gönderilen yazıda çocukların bu eğitime katılıp katılmaması konusunda bildirim yapmaları istenirken, bu duruma karşı çıkan öğretmenlerin ise soruşturma tehdidiyle susturulmak istendiği belirtildi.

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılıç, “Çocuklar, okul öncesinden itibaren kendilerine dayatılan din eğitimini, yaşlarının özelliği gereği mutlak doğru görecek ve diğer dinlere mensup insanlara zaman içinde hoşgörüsüz bakacaklardır. Söz konusu uygulama, bilimsel düşünen öğretmenlerle velileri de karşı karşıya getirmektedir. Zira okullarda bu dayatmaları öğrencilerinin psikolojik gelişimlerine aykırı gören öğretmenlere soruşturmalar açılmakta, öğretmenle veliler birbirine düşürülmektedir. Bu yaş grubunda soyut zeka henüz gelişmemiştir. İleri yaş dönemlerinde anlatılacak dinsel konuları, çocuklarımızın kişilik ve özellikle dil gelişimlerinin hassas olduğu bir dönemde dayatmak, okul öncesi çocuklarımıza yapılan bir kıyımdır” diye konuştu.