4 şehirde askeri birliklere ve emniyete saldırı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne PKK tarafından saldırı düzenlendi. Öte yandan, Batman'ın Gercuş İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında çatışma çıkarken, saat 20.45 sıralarında da Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde Komando Tabur Komutanlığı'na da uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Aynı dakikalarda Bitlis'in Tatvan…

DHA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, PKK'liler tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenlendi. 

Alınan bilgiye göre, saat 18.00 sıralarında Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne üç ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Can kaybı ya da yaralanmanın olmadığı çatışmada, çevrede bulunan bir eve mermi isabet etti. Yaklaşık 30 dakika süren çatışmanın ardından bölgede operasyon başlatıldı.

BATMAN'DA ÇATIŞMA
Batman'ın Gercuş İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında çatışma çıktı.

Gercüş İlçesi’ne bağlı Esentepe Köyü kırsal kesiminde bugün saat 16.00 sıralarında güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında çatışma çıktı. Çatışma bölgesine takviye askerler sevk edildi. Devam ettiği belirtilen çatışma nedeniyle Gercüş ile Kayapınar karayolu güvenlik nedeniyle askerler tarafından ulaşıma kapatıldı.

SİİRT'TE ASKERİ BİRLİĞE SALDIRI
Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde Komando Tabur Komutanlığı'na otomatik silahlarla saldırı düzenlendi.  Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırının ardından çatışma çıktı Bölgede operasyon başlatıldı.

BİTLİS'TE ROKETATARLI SALDIRI
Bitlis'in Tatvan İlçesi’nde Asker Alma Dairesi Başkanlığı ve Tatvan Askerlik Şubesi’ne roketatarlı saldırı düzenlendi.

Bu akşam saat 20.45 sıralarında Tatvan ilçesi Hidayet Mahallesi Lise Caddesinde bulunan Tatvan Asker Alma Dairesi Başkanlığı ve Tatvan Askerlik Şubesi’ne eş zamanlı roketatarlarla saldrı yapıldı. Askerlerin karşılık vermesinin ardından bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevkedilerek operasyon başlatıldı. İlk belirlemelere göre saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.