4 gazeteye 'örgüt propagandası yapmak' suçlamasıyla soruşturma açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basına yönelik tehdit dolu açıklamalarından sonra Bugün, Cumhuriyet, Posta ve Hürriyet gazeteleri hakkında ''Terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağlayan Adliyesi'ndeki yaşanan DHKC eyleminin haberini yapan Bugün, Cumhuriyet, Posta ve Hürriyet gazeteleri hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, olayla ilgili haberleri ve kullandıkları fotoğraflar nedeniyle soruşturma başlatılan gazeteler, dünden beri Erdoğan ve Davutoğlu tarafından hedef tahtasına oturtulmuştu.
lgili gazeteler hakkında başlatılan soruşturma ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçu kapsamında başlatıldı.  

Savcılık kaynakları, gazetelerin bugünkü nüshalarında savcı Kiraz'ın rehin alındığı fotoğrafların yayınlandığını, bu yayınlarda DHKP-C'nin propagandasının yapıldığı bidirildi.

NE OLMUŞTU?
RTÜK tarafından yapılan açıklamada Çağlayan'daki "rehine eylemine" getirilen yayın yasağının, Başbakanlık tarafından alındığı bildirilmişti.

Bugün açıklama yapan Cumhubaşkanı Erdoğan ise Romanya'da yaptığı konuşmada basın üstü kapalı olarak tehdit edip "O fotoğrafları gün boyu yayınlayanlar neyi hedefliyorsunuz? Terör örgütüne hizmet ettiğinizi görmüyor musunuz. Tabi ülkeme döndüğümde bunlarla ilgili daha farklı açıklamalarımız olacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra Doğan Yayın İlkeleri Kurulu'ndan Çağlayan'daki rehine eylemine ve bu haberlerin sunumuna ilişkin açıklama geldi. Açıklama da Mirgün Cabas, Hürriyet ve Posta'ya uyarı yapıldı.

Öğlen saatlerinde açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise "Akreditasyon uyguladık evet, bu basın mensuplarının oraya gelip o çocuğun resmini çekmeye hakkı yoktur. Akreditasyon uygulaması talimatını ben verdim. Eleştirileri göğüslemeye hazırım. Yayın yasağı dünyanın her yerinde gelir. Operasyon bitince yayın yasağını kaldırdık. Yasak kalkınca yürekteki yasak da kalkar mı?" dedi.