3 Bakan istifa etti

Portekiz'e yapacağı resmi ziyaret öncesinde havaalanında bir açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın seçim sebebiyle istifa ettiklerini açıkladı.

Genel seçim takviminin belirlenmesiyle birlikte, yasa gereği istifa etmesi gereken İçişleri, Adalet ve Ulaştırma bakanlarının dün son toplantılarına katıldığı açıklandı. Resmi ziyaret gerçekleştireceği Portekiz'e hareket etmeden önce havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün Bakanlar Kurulunda Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan, İçişleri Bakanımız Efkan Ala son toplantılarına katıldılar. Kendilerine çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerimizi ilettik" açıklamasını yaptı.

İstifa eden bakanların yerine mevcut bakanlık müsteşarlarının görev yapacağını söyleyen Davutoğlu, Adalet Bakan'ı olarak Kenan İpek'in, İçişleri Bakanlı olarak Sebahattin Öztürk'ün, Ulaştırma Bakan'ı olarak ise Feridun Bilgin'in 6 Mart'ta göreve başlayacağını belirtti. İçişleri, Adalet ve Ulaştırma bakanlarının seçim öncesinde istifa etmesinin yıllardır sürdürülen bir uygulama olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bakanlıktaki bütün işler de bir önceki gün gibi hiçbir fark olmadan bu görevler ifa edilecek. Devralacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.