22 yıllık müezzin, kızının attığı tweetler sonrası meslekten atıldı

İzmir'de 22 yıllık müezzin Sadettin E., isimsiz bir ihbar ve kızının paylaştığı tweet’ler gerekçe gösterilerek meslekten uzaklaştırıldı.

Camilerde AKP'nin seçim şovuna sessiz kalan Diyanet,  İzmir Ödemiş’te, 22 yıllık müezzin Sadettin E. hakkında iki  ihbarla soruşturma başlattı. Meydan'da yer alan habere göre, Müfettiş, ihbarcıya ulaşamadı. Şikâyetin sahte olduğu anlaşılmasına rağmen soruşturma devam etti. Sonunda tweet’ler gerekçe gösterilerek müezzin meslekten atıldı. 

 Müfettişe ifade veren Sadettin E., "Bana gösterdiğiniz bu paylaşımları, dershaneye giden kızlarım  atmış olabilir. Bunları ben atmadım." dedi. Müfettiş ise bunu inandırıcı bulmadı. Müezzin Sadettin E.'nin kızlarının kullandığı adreste çok az sayıda tweet bulunuyor. Bunların da büyük bölümünü gazete ve internet haberlerinin retweetleri oluşturuyor. İhraca gerekçe yapılan tweetler ise şöyle: 'Dersanemi istiyorum', 'Allah kimseyi yanlışı savunacak kadar cahil, doğruyu inkar edecek kadar da nankör yapmasın', 'Zalimin zulmü varsa mazlumun da Allah'ı var', 'Bu memlekette kurban bağışlayan fişleniyor da deveyi hamuduyla götürenler ne olacak peki?', 'Zulüm ile abad olanın akıbeti berbad olur', '60: darbe 70: darbe 80: darbe 98: darbe borunu da al git. Hazır ol değil rahat ol. TÜRKİYE de AKParti Var Erdoğan var.'

Meydan'da yer alan habere göre, babasının Twitter hesabını kullanarak mesaj attığı iddia edilen kızı E.E. olaydan kendisini sorumlu tutarak intihara kalkıştı.