2 Temmuz'un yıldönümünde çağrı: Unutma Örgütlen

Sivas Katliamı'nın 22 yıldönümünde, kayıpların adresi Dikmen sokaktaydı. "Örgütlü halk unutmaz" sloganının öne çıktığı bir anma gerçekleştirilen Dikmen'de, "Unutma Örgütlen" çağrısı yapıldı.

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Madımak Oteli'nde gerçekleştirilen ve 35 aydının katledildiği gerici kalkışmanın 22. yıldönümünde, yaşamını yitirenlerin büyük çoğunluğunun yakınlarının bulunduğu Ankara'da Dikmen'de halk sokaktaydı.
Mahsuni Şerif Parkı'nda buluşan Dikmen halkı, 2 Temmuz Anıt Parkı'na yürüyerek Sivas'ta katledilen aydınlar için bir buluşma gerçekleştirdi.

"Unutma Örgütlen" sloganı atan Dikmen halkı, anmaya güçlü bir katılım gösterdi. 

Gericilerin katlettiği aydınlar için saygı duruşunda bulunan Dikmenliler, semah gösterileri ve bir müzik dinletisiyle etkinliği sürdürüyor.

Anmada yapılan konuşmada; Sivas'ta katliam ateşini yakanların AKP'nin kurucu unsurları, milletvekilleri olduğu hatırlatıldı, 2 Temmuz'da gericileri destekleyenlerin bugün IŞİD'e tırlar dolusu silah gönderenlerle aynı kişiler olduğu, Sivas'taki yobazların bugün 6 yaşındaki çocuklarla evlenebilirsiniz diyenler, hamile kadınların sokağa çıkmamasını isteyenler ve her gün öldürülen kadınların katilleriyle aynı olduğu ifade edildi.

Geceyarısına dek sürecek etkinliğin ardından ise anmaya katılanlar, otobüslerle Sivas'ta yapılacak olan 2 Temmuz anmasına katılmak üzere yola çıkacaklar.