14 yaşındaki Ümit Kurt'u vuran polisin ifadesi: Hedef gözeterek vurdum!

14 yaşındaki Ümit Kurt'u vuran polis M.Ş., savcılığa verdiği ifadesinde "hedef gözeterek" ateş ettiğini söyledi.

Cizre'de 6 Ocak'ta çıkan olaylarda 14 yaşındaki Ümit Kurt'u göğsünden vuran polis M.Ş.'nin Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifade ortaya çıktı.

Radikal'den İdris Emen'in haberine göre, Kurt'un uzun namlulu silahla kendilerine ateş ettiğini iddia eden M.Ş., Kurt'u hedef gözeterek vurduğunu söyledi. M.Ş. ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘GÖREBİLDİĞİM KADARIYLA ELİNDE SİLAH VARDI’

M.Ş. ifadesinde 6 Ocak 2015 tarihinde yüzleri kapalı silahlı bir grubun yol kapatarak trafik kontrolü yaptığı ihbarı üzerine zırhlı araçla olay yerine intikal ettiklerini söyledi. Olay yerine gittiklerinde ise elektriklerin kesildiğini ve yüzü kapalı silahlı kişilerin kendilerine ateş açması üzerine havaya uyarı ateşi açtığını iddia eden M.Ş., Kurt’u vurma anını, "Elinde uzun namlulu silah bulunan bir şahıs karşıdan karşıya koşarak geçti. Ara sokaktan bizim bulunduğumuz tarafa doğru çıkıp baktı. Ben de bu şahsı fark ettiğim için olay yerini görebilmek amacıyla aracın silah sistemi ile şahsın bulunduğu yeri yakınlaştırdım. Bu şahsın elinde görebildiğim kadarıyla uzun namlulu silah vardı. Ben ateş etmesi ihtimaline binaen ve karşılık verebilmek için ve karşılık verdiğimde de hedef sapması olmasın, başkaları zarar görmesin diye aradaki mesafeyi ölçtüm. Hatırladığım kadarıyla 160-165 metre civarındaydı. Bu şahıs tekrar dışarıya çıktı, bize karşı elindeki uzun namlulu silahı doğrulttu, bize ateş etmeye başladı. Ben termal kameradan ateş ettiği anda çıkan barutu dahi görebiliyordum. Yine görevim gereği meydana gelebilecek olumsuzlukları engellemek amacıyla bu şahsa karşılık vermek ve faaliyetini engellemek için bir el ateş ettim. Şahıs isabet aldı ve yere düştü, bu sırada elindeki uzun namlulu silah da yere düştü" sözleriyle anlattı.