'14 Aralık operasyonu'nu başlatan ihbar mektubu bulunamıyor

Gülen Cemaati’nin medya organlarına yönelik ‘14 Aralık operasyonu‘na gerekçe olarak gösterilen ‘Tahşiyeciler‘le ilgili soruşturmayı başlatan isimsiz ve imzasız ihbar mektubu emniyet ve adliye arşivlerinde bulunamadı.

2010 yılında Gülen Cemaati’nin emniyetteki mensupları olduğu iddia edilen kişilerce haklarında haksız yere soruşturma açıldığı öne sürülen ‘Tahşiyeciler’e yönelik operasyonlar, soruşturma ve yargılama süreci büyüteç altına alındı.

İncelemede polis şaşırtıcı bir bulguya ulaştı ve ‘Tahşiyeciler soruşturması’nı başlatan imzasız, isimsiz ve tarihsiz ihbar mektubunun ortada olmadığı belirlendi.

TAHŞİYRCİLER'İN SORGUSUNDA ORTAYA ÇIKTI

Bugün bulunamayan mektubun varlığının 2010 yılında gözaltına alınan ‘Tahşiyeciler’in lideri olduğu belirtilen Mehmet Doğan’a yöneltilen sorulardan tespit edildiği öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRLERİNE SORULACAK

11 Nisan 2009 günü emniyete geldiği belirlenen, ancak bugün hiçbir arşiv dosyasında bulunamadığı belirtilen ihbar mektubuyla ilgili durumun tutanak altına alınarak savcılığa bildirildiği öğrenildi.

14 Aralık soruşturması kapsamında gözaltında bulunan dönemin emniyet müdürleri Tufan Ergüder ve Mutlu Ekizoğlu’na bu mektubun akibetiyle ilgili soruların da yöneltildiği belirtildi.

ARINÇ: TAHŞİYECİLER TELEFONLA ARANDI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise operasyonla ilgili detay vererek İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, ‘Tahşiyeciler’in başında bulunduğu iddia edilen Mehmet Doğan’ı arayarak, ‘Şikayetiniz var mı?’ diye sormaları sonrasında başlandığını söylemişti.