14 Aralık operasyonunda bir kişi daha serbest

Fahri Sarrafoğlu, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Son bırakılan şüpheli ile birlikte gözaltı sayısı 17’ye düştü.

Haber Merkezi

14 Aralık Soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde savcıların ifade alma işlemi devam ediyor.  

Bugün sabah saatlerinde başlayan ifade alma işlemi kapsamında 7 polisin ifadesinin alınması tamamlanmıştı. Ardından ise 2 polisin ifade alma işlemlerine geçilmişti.

Aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu başkanı Hidayet Karaca ile emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Mutlu Ekizoğlu, ve Ertan Erçıktı'nın da bulunduğu 9 kişinin ise ifade işleminin henüz başlamadığı öğrenilmişti.

İfadeler Terör ve Örgütlü suçlar Bürosu'nun 3 savcısı tarafından alınıyor. Edinilen bilgiye göre mahkemeye sevk veya serbest bırakılma kararının bütün ifadeler bittikten sonra verilecek.

FAHRİ SARRAFOĞLU SERBEST

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan şüphelilerden gazeteci Fahri Sarrafoğlu'nun ifadesi, Cumhuriyet savcısı tarafından alındı.

Sarrafoğlu, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Sarrafoğlu'nun serbest bırakılmasıyla beraber gözaltı sayısı 17'ye düştü.