1200’ü aşkın hekim atama için 'güvenlik soruşturmasını' bekliyor

Türkiye’de 1200'den fazla hekim göreve başlamak için güvenlik soruşturmasının sonuçlanmasını beklerken, 400’ü aşkın hekim de güvenlik soruşturması sonuçları sebebiyle görevine başlatılmadı. Hekimlerin yaşadığı sorunlar, Meclis gündemine taşındı.

Haber Merkezi

AKP, yüzlerce hekimi "güvenlik soruşturması" gerekçesiyle görevine başlatmazken, zor durumda kalan hekimler bu süreci başka işlerde çalışarak geçiriyor.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, ataması yapılmayan hekimlere ilişkin Meclis araştırması önergesi verirken, güvenlik soruşturması henüz sonuçlanmayan doktorların tebligatlarını bekledikleri süre içinde market kasiyerliği, inşaat işçiliği ve eczane çıraklığı gibi asgari ücretli işlere başvurduğunu söyledi.

Bingöl, “Şu an Türkiye’de 1200’ü aşkın hekim güvenlik soruşturmasının sonuçlanmasını beklemekte ve 400’ü aşkın hekim de güvenlik soruşturması sonuçları sebebiyle görevine başlatılmamaktadır. Güvenlik soruşturmaları ile hekimlerin atanmasının önüne geçen, yerlerine yabancı doktorları atayan ve OHAL’in kalıntılarını bile muhalifleri susturma, sindirme aracı haline getiren AKP, hem doktorların çalışma hakkına hem de halkın en temel hakkı olan sağlığa ulaşma hakkına engel teşkil etmektedir” dedi.

'KİMSEDEN YANIT ALAMIYORUZ'

Güvenlik soruşturması nedeniyle göreve başlatılmayan bir hekim, yaşadıkları sorunları soL'a anlatmış, kimseden yanıt alamadıklarını belirtmişti.

Pek çok kurumda sağlık emekçisi ihtiyacı olduğu bilinirken, AKP'nin "güvenlik soruşturması" engeli hem kamusal sağlık hizmetinin aksaması hem de sağlık emekçilerinin kazanılmış haklarına erişiminin engellenmesi anlamına geliyor.