10 hidroelektrik santrali satılıyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 10 hidroelektrik santralinin işletme hakkının verilmesi yöntemiyle ayrı ayrı gruplar halinde özelleştirilmesine yönelik ihale açtı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre Karacaören 1 ve 2, Kepez 2 ve Manavgat, Fethiye, Kadıncık 1 ve 2, Doğakent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santralleri işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek.

Birinci grup Karacaören 1 ve 2 HES'leri için 25 milyon TL, ikinci grup Kepez 2 ve Manavgat HES'leri için 20 milyon TL, üçüncü grup Fethiye HES için 10 milyon TL, dördüncü grup Kadıncık 1 ve 2 HES'leri için 30 milyon TL, beşinci grup Doğakent, Kürtün ve Torul HES'leri için ise 50 milyon TL geçici teminat bedeli öngörülüyor.

Birinci grup HES için 27 Ekim, ikinci grup HES için 14 Ekim, üçüncü grup HES için 5 Ekim, dördüncü grup HES için 10 Kasım, beşinci grup HES için de 20 Kasım'a kadar teklif verilebilecek.

İhale konusu gruplardan birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla grup için de teklif verilebilecek. Grup içinde yer alan santraller için ayrı ayrı teklif verilemeyecek.

İhalelere yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu ortak girişim grubunda üye olarak yer alabilecekler.