1 Mayıs’tan beri haber alınamayan Özkaçmaz: Üç gün boyunca bir depoda tutulduk

1 Mayıs’ta İstanbul’da gözaltına alındığı öğrenilen ve kendisinden üç gündür haber alınamayan Adnan Özkaçmaz, beraberindeki kişilerle depoda tutulduğunu ve bu sabah serbest bırakıldıklarını söyledi.

Halkın Hukuk Bürosu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Özkaçmaz’ın 1 Mayıs’taki eylemlerde polis tarafından gözaltına alındıktan sonra bir arkadaşına bodrum bir katta tutulduğunu telefon mesajıyla bildirdiği, ancak bu mesajdan beri kendisinden haber alınamadığı duyurmuştu.

BirGün’ün haberine göre ise Adnan Özkaçmaz bulundu. Özkaçmaz’ın kuzeni bugün telefonla gazeteye ulaşarak kendisinden haber aldığını ve iyi durumda olduğunu ifade etti.

Serbest bırakılan Adnan Özkaçmaz ise yine BirGün’e konuşarak üç gün boyunca bir depoda tutulduğunu açıkladı: “1 Mayıs akşamı saat 10’da İstiklal Caddesi’nde yedi kişiyle birlikte gözaltına alındım. Bizi Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde boş yer olmadığını söyleyerek bir depoya götürdüler. Depoya sivil polis arabası ve sivil polislerle birlikte götürüldük. Hiç emniyet ve karakola götürülmeden ve gözaltı kaydı alınmadan depoda tutulduk. Bize hiçbir şey sorulmadı, bizi depoya bıraktılar bir tane nöbetçi polis kaldı ve kapıları kapatıp gittiler.”

Gözaltına alındığı sırada plastik kelepçe takıldığını söyleyen Özkaçmaz, “Bugün sabah sekiz sıralarında serbest bırakıldık. Serbest bırakılmadan önce bizi ikişerli şekilde arabalara koydular. Ben Antalya’dan geldiğim için İstanbul’u iyi bilmiyorum. Serbest bırakıldığımda bir kişiye nerede olduğumu sordum. Balmumcu’da olduğumu söyledi ve yakınımda karakol vardı” dedi.