1 Mayıs’ta gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı

Dün İstanbul’da gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. 234 kişi ise halen gözaltında.

Dün İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamaları sırasında çeşitli bölgelerde gözaltına alınan 234 kişinin emniyetteki ifadeleri sürüyor. Gözaltına alınan 50 kişinin Çağlayan Adliyesi’nde bulunan nezarethanede tutulduğu belirtilirken, 48 kişinin de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldüğü kaydedildi. 47 kişi Gayrettepe’de tutulurken, diğer yurttaşların Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu ifade edildi.

Dicle Haber Ajansı, gözaltına alınan 2 kişinin ise “örgüt propagandası” ve “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla tutuklandığını aktardı. Aralarında yaralıların da bulunduğu 16 çocuğun ise, saatlerce gözaltında bekletildikten sonra ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı belirtildi. Dün gözaltına alınan 364 kişiden 124'ünün serbest bırakıldığı kaydedildi.

Taksim Meydanı'na çıkan Komünist Parti üyelerinin de ifadelerinin alınması sürüyor. Komünist Parti avukatları, gözaltındakilerin bu akşam da gözaltında tutulmasının yüksek olasılık olduğunu belirtti.