1 Mayıs'ta bıçaklanan Özgür Altunbilek'e polis baskısı

1 Mayıs'ta Beşiktaş'ta bıçaklanan Özgür Altunbilek'e hastanede polis baskısı yapıldı, Altunbilek 1 gün erken taburcu olmak istedi.

1 Mayıs’ta Beşiktaş’ta bulunan Özgür Altunbilek, polisin TOMA ve biber gazlı saldırısından sonra, Beşiktaş çarşı içlerine çekildi. Beşiktaş’taki otoparktan çıkan bir grubun saldırısına uğrayan Altunbilek, bıçaklanarak hastaneye kaldırıldı. Altunbilek’i bıçaklayan şahıslar hakkında avukatlar suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yaşar Peçen ise Altunbilek’i bıçaklayan şahıslar hakkında gözaltına alma kararı vermedi, dosyanın ikmalen hazırlanıp savcılığa gönderilmesini istedi. Beşiktaş’ta bıçaklanan Altunbilek, Taraf’a konuştu.

'OTOPARKIN DIŞINDA BIÇAKLANDIM'
Taraf'tan Ayfer Çalıkıran'ın haberine göre, Altunbilek şunları anlattı: “Biz Beşiktaş’taydık. Arkadaşlarla bir pastanede oturuyorduk. Müdahale falan da yoktu. O sırada polis müdahalesi oldu. Biz de yukarı doğru koşmaya başladık. Sağdan soldan polis gaz atınca bir tek otoparkın oraya gitme şansımız vardı. Biz de oraya yöneldik. İnsanlar hızlı bir şekilde otoparka yönelince çalışanlar tepki gösterdi. ‘Ne giriyorsunuz falan’ diye… Üç kişiydiler otoparktaki çalışanlar. Bir tanesi ile arbede oldu. Bir tanesi de bıçak çekerek üzerime yürümeye başladı. Ben de korkutmak için yaptığını düşündüm ama geldi ve direkt sapladı bıçağı. Ben otoparkın içinde bile değildim. O otoparkın dışına çıkarak bıçakladı beni.”

ŞAHSIN ADINI VERDİ
Kendisini vuran kişiyi fotoğraflardan teşhis ettiğini söyleyen Altunbilek: “O şahıs sosyal medyada da görüntüleri dolaşan Sinan Şevket Balcı adındaki şahıs. Polisteki ifademde de verdim ismini. Şahıs o, iki görgü tanığım var. Bunlardan biri de avukat. Tanımıyorum kendisini ama beni hastaneye götürenlerden biri. Pazartesi şikayetçi olacağım. Bu iki kişi görgü tanıklığı yapacak” dedi.

ALTUNBİLEK: PSİKOLOJİK BASKI GÖRDÜM
Bıçak sallandığında elinin tersiyle müdahale etmesi sonucu tendom bağları kopan Özgür Altunbilek’in eline bir buçuk saatlik operasyon sonrasında platin takıldı. Karnına aldığı darbe sonucu ile de iç kanama riski olmasına rağmen hastaneden ayrılmak istediği için bir gün erken taburcu olduğunu söyleyen Altunbilek, şunları söyledi: “Hastanede kalmak istemedim çünkü yaklaşık yedi polis geldi ayrı ayrı ifade almaya çalıştılar. Bir polis geliyor ifade alıyor, ifade de isim veriyorum. Sonra başka bir polis geliyor ifadede isim vermemişsiniz tekrar ifadenizi alacağız gibi şeyler söylüyorlar. Bir önceki gelen polis bir sonraki gelen polisi bilmiyor. Böyle birden fazla polis ifademi almak istedi. Ben de sadece bir polise verdim ifademi ondan sora gelenlere vermedim. Psikolojik baskı gördüm polislerden o yüzden hastanede kalmak istemedim.”